Nuoriso, Kansainvälinen toiminta

Joensuun nuorisopalvelut tarjoaa joensuulaisille nuorille mahdollisuuksia kansainvälistymiseen.

Ryhmävaihdot ja yhteisprojektit

Nuoret suunnittelevat ja toteuttavat ryhmävaihtoja ja yhteisiä projekteja muiden eurooppalaisten nuorten kanssa.

Vuonna 2010–2012 nuorten demokratiahankkeessa mietittiin nuorten osallistumiselle uusia muotoja yhdessä Norjan Trondheimin ja Belgian Meeuwen-Gruitroden nuorten kanssa. 2011–2012 taas nuoret  suunnittelivat yhdessä Hollannin Barendrechtin nuorten kanssa liikuntaan ja terveisiin elämäntapoihin liittyvän viikon yhteisvaihdon.

Molemmat hankkeet syntyivät nuorten aloitteesta ja omista ideoista!

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ryhmävaihtoon tai haluaisit olla mukana ideoimassa ja suunnittelemassa ryhmävaihtoa, ole yhteydessä alueesi nuoriso-ohjaajaan. Ohjaajien yhteystiedot alueittain.

Vapaaehtoistöihin ulkomaille

Eurooppalainen vapaaehtoisohjelma EVS on euroopan unioin rahoittama vapaaehtoisohjelma, jonka kautta sinulla 18–30-vuotias nuori on mahdollisuus lähteä 2–12 kuukaudeksi tekemään vapaaehtoistyötä johonkin toiseen Euroopan maahan.

Vapaaehtoistyö voi olla työskentelyä eläinsuojelussa, lasten harrastustoiminnan ohjaamista, nuorten työpajatoiminnan ohjaamista tai vaikka näytelmän rakentamista puvustuksesta esitykseen!

EVS on turvallinen tapa lähteä maailmalle. Lähtijälle järjestetään matkat, työpaikka, majoitus, ruokailut, paikallisen kielen opiskelu, vakuutukset ja oma mentori. Kaikki tämä on lähtevälle nuorelle lähes ilmaista.

YHTEYSTIEDOT

Annu Jantunen

nuorisotyön suunnittelija
 050 596 4560
annu.jantunen@joensuu.fi

vanhempainvapaalla

Sivu arviointi ja palaute