Harrastamisen Suomen malli Joensuussa

Harrastuskausi käynnistyy syyskuussa!
 

Uusi Harrastamisen Suomen mallin harrastuskausi Joensuussa käynnistyy syyskuussa ja jatkuu vuoden 2024 toukokuuhun.

Harrastukset ovat maksuttomia ja niitä järjestetään koko lukuvuoden ajan (katso kesto kunkin harrastuksen kohdalta). Pääset tarkastelemaan harrastustarjontaa ja ilmoittautumaan niihin tästä.  Harrastuksiin ilmoittautuminen ei vaadi erillistä rekisteröitymistä.  Voit osallistua harrastuksiin millä tahansa koululla, ellei harrastuksen kuvauksessa toisin mainita. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Löydät harrastukset myös Nuorten Joensuun harrastuskalenterista.

Joensuusta mukana lukuvuonna 2023-2024 ovat Enon koulu, Hammaslahden koulu, Heinävaaran koulu, Iiksenvaaran koulu, Itä-Suomen koulu, Karhumäen koulu, Karsikon koulu, Kiihtelysvaaran koulu, Louhiojan koulu, Lyseon peruskoulu, Marjalan koulu, Mutalan koulu, Nepenmäen koulu, Niittylahden koulu, Noljakan koulu, Pataluodon koulu, Pielisjoen koulu, Pyhäselän koulu, Rantakylän normaalikoulu, Reijolan koulu, Rekivaaran koulu, Joensuun steinerkoulu, Suhmuran koulu, Tulliportin normaalikoulu, Tuupovaaran koulu, Uimaharjun koulu ja Utran koulu. Harrastuksia järjestetään myös muualla kuin koulujen tiloissa. 


Mikä Harrastamisen Suomen malli?

Harrastamisen Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastamisen Suomen mallin toiminta on suunnattu 1.-9.-luokkalaisille lapsille ja nuorille.  Suomen mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö. Aluehallintovirasto tukee toimintaa avustuksella. Lue lisää Harrastamisen Suomen mallista täältä.

 

Haluaisitko ohjata Harrastamisen Suomen mallin kerhoja?

Joensuulaisten peruskoululaisten toiveita selvitetään harrastuskyselyllä tammi-helmikuussa 2024. Tämän jälkeen käynnistämme kevätkaudella seuraavalle lukuvuodelle kilpailutuksen, jonka kautta niin yhdistykset, yritykset, osuuskunnat kuin yksityishenkilötkin voivat hakea ohjaamaan harrastuksia seuraavalle kaudelle. Saadaksesi lisätietoja voit myös olla yhteydessä sähköpostitse nuortenjoensuu@joensuu.fi