Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun Musiikkitalvi 22.–27.2. – Teemana Uusi aika

Joensuun Musiikkitalvi 22.–27.2. – Teemana Uusi aika

Joensuun Musiikkitalvi järjestetään 22.–27.2.2022. Musiikkitalven järjestää Joensuun kaupunginorkesteri yhdessä paikallisten musiikkitoimijoiden kanssa. Festivaalin taiteellisena johtajana vuonna 2022 toimii ylikapellimestari Eero Lehtimäki.

Esiintyjäkattaus tarjoaa tuttuun tapaan vaikuttavia musiikkielämyksiä laidasta laitaan. Mukana jo aikaisemmilta vuosilta tutut yhteistyötahot Joensuun konservatorio, Jazzkerho -76, Joensuun evankelis-luterialinen seurakunta sekä Virta Ensemble. Tänä vuonna kansanmusiikkirytmejä tarjoilee Tsuumi Sound System. Mukana ovat myös Tellu Turkan luotsaama Sisaruet-kuoro ja vuonna 2020 perustettu Torviseitsikko Pielinen.

Korona on luonut festivaalille haasteita, mutta Itä-Suomen aluehallintovirastolta 2.2.2022 tulleen päätöksen turvin lipunmyynti konsertteihin on päätetty avata. Itä-Suomen aluehallintoviraston viimeisin koronarajoituspäätös on voimassa 2.–20.2.2022. Mikäli muutoksia tulee, suurin osa konserteista on varauduttu esittämäään striimin välityksellä.

– Olemme erittäin iloisia, että saamme olla ensimmäisten joukossa avaamassa konserttisalien ovia! Konsertteihin on turvallista tulla. Pitää vain muistaa maski, huolehtia käsihygieniasta ja huolehtia turvaväleistä konserttiin tullessa ja sieltä poistuessa. Ja tulethan konserttiin vain terveenä, muistuttaa tapahtuman tuottaja Eveliina Pietarinen.

– Hihat on kääritty ja konserttien valmistelu jatkuu. Odotamme kovasti livekohtaamisia niin yleisön kuin esiintyjien kanssa, Pietarinen jatkaa.