Liikkujan ystävä - Urheilukaupunki Joensuu

Liikkuminen ja urheilu on olennainen osa Joensuutta. Kaupunkimme sekä ympyröivä monipuolinen luonto mahdollistavat niin aktiivisen arjen kuin maailman huipun tavoittelun urheilussa. Urheilukaupunki Joensuu -hankkeen tavoitteena on rakentaa kaupungistamme entistä parempaa liikunta- ja urheilukaupunkia.

Liikkujan ystävä - Urheilukaupunki Joensuu

Hyötyliikunta kuuluu joensuulaisen arkipäivään. Kaupungin kevyen liikenteen väylät sekä lyhyet etäisyydet tarjoavat houkuttavan vaihtoehdon työmatkapyöräilyyn. Luonto alkaa heti kotioviltamme ja reitit vievät liikkujaa aina Pielisjoen rannoilta kohti Pohjois-Karjalan vaaramaisemia.

Kaupungin liikuntapaikka keskittymä on Mehtimäen urheilupuisto, josta löytyy keskeisimmät harrastus- ja liikuntapaikat. Mehtimäen sijainti keskustan läheisyydessä sekä monipuoliset mahdollisuudet eri lajien harrastamiseen tekevät alueesta ainutlaatuisen maanlaajuisesti. Alue kehittyy edelleen.

Joensuulainen urheilu näkyy ja kuuluu myös kaupungin rajojen ulkopuolella. Joukkuelajeissa seuramme ovat edustettuina laajalla rintamalla korkeimmilla sarjatasoilla. Kaupungistamme on ponnistanut yksilöurheilijoita aina maailman huipulle asti. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen oppilaitoksissamme sekä Joensuun urheiluakatemiassa on luonteva askel urheilijan polulla.

Liikunnasta ja urheilusta vetovoimaa Joensuuhun

Monipuoliset sekä mielekkäät liikuntamahdollisuudet korostuvat tulevaisuudessa kaupunkilaisten hyvinvoinnin rakentajana. Urheilu- ja liikuntatapahtumat ovat Joensuulle väylä näyttää, mitä me urheilukaupunkina olemme. Urheilijoiden ja seurojen menestys kertovat omalla tavallaan joensuulaista tarinaa.      

Joensuun kaupungin strategiassa panostetaan urheiluun ja liikuntaan. Strategian mukaan kaupunki haluaa edistää kaupunkilaisten hyvinvointia ja terveyttä tukemalla liikunnallista ja aktiivista elämäntapaa. Urheilukaupunki Joensuu -hankkeen tavoitteena on kehittää liikunta- ja urheilumahdollisuuksia tasapuolisesti kaupunkilaisten tarpeisiin sekä parantaa joensuulaisen liikunnan ja urheilun näkyvyyttä.

 

Edellä kuvattu Urheilukaupunki Joensuu imagon vahvistaminen -hanke oli Pohjois-Karjalan Maakuntaliiton rahoittama AKKE-hanke, jonka toiminta-aika oli 15.7.2021-30.6.2022. Tämän jälkeen  käynnistettiin Urheilukaupunki Joensuu -ohjelma, josta lisätietoa täältä.

 

 

Sivu arviointi ja palaute