Kirjastot

Joensuun seutukirjastoon kuuluu 18 kirjastoa ja kolme kirjastoautoa. Näistä kirjastoista 11 kirjastoa ja kaksi kirjastoautoa sijaitsevat Joensuun alueella. Seutukirjaston muut kirjastot ovat Liperissä, Kontiolahdella, Outokummussa ja Polvijärvellä.

Joensuun seutukirjasto on osa Vaara-kirjastoja, joka on koko Pohjois-Karjalan kirjastokimppa. Joensuun seutukirjaston asiakkaana olet myös Vaara-kirjastojen asiakas, eli voit yhdellä ja samalla kirjastokortilla asioida missä tahansa Vaara-kirjastossa. Vaara-kirjastot tarjoavat asiakkailleen myös esimerkiksi runsaasti yhteisiä e-aineistoja.

Vaara-kirjastojen verkkokirjaston osoite on: vaara.finna.fi.

Kirjasto on muutakin kuin kirjoja

Kirjastoista voi lainata kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, nuotteja, elokuvia, esineitä, pelejä ja lehtiä. Jokaisessa kirjastossa on lainattavaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Kirjaston tiloissa voit myös viettää aikaa ja käyttää tietokoneita. Useimmissa kirjastoissa on kopiointi- ja tulostusmahdollisuus. Joensuun pääkirjastossa on käytössä varattavia musiikkihuoneita, joissa voi harjoitella pianonsoittoa, kuunnella musiikkia, äänittää oman demon tai laulaa karaokea. 

Kirjastoissa järjestetään säännöllisesti näyttelyitä tapahtumia eri-ikäisille. Tapahtumat ovat maksuttomia. Tapahtumat näet verkkokirjaston ja maakunnan tapahtumakalentereista.

Seutukirjaston alueella toimii 13 omatoimikirjastoa, jonne pääset vuoden jokaisena päivänä 7–21 eli silloinkin, kun kirjaston asiakaspalvelu ei ole auki. Omatoimisopimuksen voit tehdä missä tahansa omatoimikirjastossa asiakaspalveluaikana. Samalla sopimuksella voit käyttää kaikkia Vaara-kirjastojen omatoimikirjastoja.

Verkkokirjastossa vaara.finna.fi voit muun muassa uusia lainojasi, etsiä kirjaston aineistoa ja lukuvinkkejä, tehdä varauksia tai maksaa rästiin jääneitä maksuja. Myös jokaisen kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät verkkokirjastosta. Verkkokirjastossa voit lisäksi lainata e-äänikirjoja ja e-lehtiä sekä käyttää muita e-aineistoja. 

Kirjaston kaikista palveluista saat lisätietoa verkkokirjastosta ja kirjaston henkilökunnalta – tervetuloa meille!

Kirjastot ja kirjastoautot

Joensuun kirjastot

Enon kirjasto
Alapappilantie 6 d

Heinävaaran kirjasto
Isäntäläntie 1

Joensuu pääkirjasto
Koskikatu 25

Karsikon kirjasto
Pohjolankatu 29

Kiihtelysvaaran kirjasto
Aprakkatie 2

Nepenmäen kirjasto
Kärpänkatu 7

Pyhäselän (Hammaslahden) kirjasto
Opettajantie 3 a

Rantakylän kirjasto
Pataluodonkatu 2

Reijolan kirjasto
Urheilupuistontie 2

Tuupovaaran kirjasto
Rekijoentie 3

Uimaharjun kirjasto
Honkajoentie 2

Kirjastoautot

Joensuussa ajaa myös kaksi kirjastoautoa. Mysteeri liikennöi reitillä Joensuu–Kiihtelysvaara–Hammaslahti ja Runo-Antti reitillä Kontiolahti–Eno.

Kirjastojen aukioloajat sekä kirjastoautojen reitit voi tarkistaa verkkokirjastosta vaara.finna.fi.

Vaara-kirjastot Facebookissa

Sivu arviointi ja palaute