Sisältöjulkaisija

angle-left Yrityskuiskaajat jalkautuivat yrittäjien juttusille – palautetta ja palvelupyyntöjä ennätysmäärä

Yrityskuiskaajat jalkautuivat yrittäjien juttusille – palautetta ja palvelupyyntöjä ennätysmäärä

Yrityskuiskaajat keräsivät joensuulaisista yrityksistä 466 palvelupyyntöä. Yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen liittyville palveluille on tarvetta.

Joensuun kaupungin, Business Joensuun ja yhteistyökumppaneiden asiantuntijat kiersivät kuukauden ajan Joensuun alueen yrityksissä kuuntelemassa yrittäjien sekä yritysten tarpeita, toiveita ja kehittämisideoita.

Yrityskuiskaajat kävivät 431 yrityksessä ja keräsivät ennätysmäärän palvelupyyntöä ja palautetta, yhteensä 466 kappaletta.

Yrityskuiskaajat-kampanja järjestettiin kolmannen kerran 21.10.–22.11.2019.

Kolmannes palvelupyynnöistä (155 kpl) liittyi yrityksen kasvuun ja kansainvälistymiseen. Yli viidennes (103 kpl) liittyi muuten yritystoimintaan ja elinvoimaan. Myös aloittavan yrittäjän palveluja kaivattiin.

– Joensuun seudulla toimivilla yrityksillä menee hyvin ja niissä on potentiaalia. Koko seutu yhdessä tukee yrityksiä. Business Joensuussa kannustamme ja valmennamme yrityksiä kasvuun ja kansainvälistymiseen. Tämä kampanja on esimerkki siitä, että meitä on helppo lähestyä, ja että teemme konkreettisesta jalkatyöstä yrittäjien tukemiseksi, sanoo Business Joensuun Liiketoiminnan kasvu- ja kehityspalvelut -yksikön palvelujohtaja Tuomo Roivas.

Joensuun kaupungin työllisyyspalveluihin kuuluvalle LUOTSI-hankkeelle tuli toiveita osaavien työtekijöiden löytämisestä sekä palkkaamiseen liittyvistä rahoitusmahdollisuuksista. Lisätietoja haluttiin myös kaupungin myöntämästä työllistämisen kuntalisästä.

– Yrityskuiskaajat saivat jälleen hyvän vastaanoton yrityksissä. Kiitosta tuli erityisesti siitä, että kaupunki on kiinnostunut yrittäjien ajatuksista, sekä siitä, että kehittämispalveluita ja rekrytointiapua tarjotaan suoraan yritykseen, kertoo työllisyyskoordinaattori Sari Riikonen Joensuun kaupungilta.

Joensuun kaupunki sai myös palautetta yhteisestä yritysmarkkinoinnista, nostoautomaateista sekä muun muassa teiden kunnossapidosta, tonteista ja tietöistä.

Yritysten kanssa käydyissä keskusteluissa esille tulleet toiveet ja palvelupyynnöt on välitetty yhteistyöverkostossa toimiville asiantuntijoille, jotka ottavat yhteyttä yrityksiin. Yritys ja asiantuntija sopivat jatkosta yritykselle sopivalla tavalla.

Joensuun tavoitteena on olla kokoluokassaan Suomen yritysystävällisin kaupunki ja LUOTSIn avulla tavoitellaan työttömyyden puolittamista. Yrityskuiskaajat-kampanja tukee omalta osaltaan näiden tavoitteiden saavuttamista.

Yrityskuiskaajat kiersivät yrityksissä Joensuun kaupungin haastamina. Kiertueella olivat mukana Business Joensuu, Joensuun kaupunki, Pohjois-Karjalan Yrittäjät, Joensuun Yrittäjät, Pohjois-Karjalan Kauppakamari, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, Riveria, ProAgria Pohjois-Karjala ja Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.