Sisältöjulkaisija

angle-left Yhteishaun hakijamäärät joensuulaisiin lukioihin ja konservatoriolle

Yhteishaun hakijamäärät joensuulaisiin lukioihin ja konservatoriolle

Joensuulaisiin lukioihin riitti hakijoita kevään 2020 yhteishaussa. Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 580. Hakijamäärät laskivat vuodesta 2019, jolloin ensisijaisia hakijoita oli 636.

Hakijamäärältään suosituin oli viime vuoden tapaan Yhteiskoulun lukio, jonne ensisijaisia hakijoita oli kaikille linjoille yhteensä 227. Toiseksi suosituin nuorten keskuudessa oli Lyseon lukio 182 ensisijaisella hakijalla. Normaalikoulun lukioon hakijoita oli 144, Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun lukioon 15 ja Pyhäselän lukioon 12 ensisijaista hakijaa.

Erityislinjoista suosituin oli Normaalikoulun lukion matemaattis-luonnontieteellinen linja, jonne ensisijaisia hakijoita oli 58. Toiseksi suosituin oli Yhteiskoulun lukion urheilulinja 55 hakijalla. Lyseon lukion IB-linjalle hakijoita oli 31 ja Joensuun yhteiskoulun lukion musiikin ja ilmaisun linjalle 30 hakijaa.

Pohjois-Karjalan maakunnan tasolla lukioon ensisijaisesti haluavien määrä laski yli 10 prosentilla viime vuodesta. Kevään 2020 hakijamäärä oli 800, kun se vuonna 2019 oli 891.

Joensuun konservatorion hakijamäärät musiikkialan perustutkintoon nousivat. Ensisijaisia hakijoita oli 11, kun vuonna 2019 hakijoita oli neljä. Konservatorion ylioppilaspohjaisen koulutuksen hakijamäärät laskivat hivenen. Tänä vuonna ensisijaisia hakijoita oli viisi, kun vuonna 2019 hakijoita oli seitsemän.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.