Sisältöjulkaisija

angle-left Väylävirasto: Joensuun ratapihan rakentaminen aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Vanharaitilla ja Sirkkalantien läheisyydessä

Joensuun ratapihan rakentaminen aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Vanharaitilla ja Sirkkalantien läheisyydessä

Joensuun ratapihan parantamisessa on alkamassa työvaiheita, jotka vaikuttavat jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkumiseen.

Vanharaitin viereen aloitetaan maanantaina 16.10. rakentamaan huoltotietä. Huoltotien avulla varmistetaan radan kunnossapito jatkossa.

Jalankulku- ja pyörätie on hetkellisesti kiinni huoltotien rakentamisen ajan, kun työkoneet ja kiviainesmassat siirretään työmaa-alueelle. Vanharaitilla on liikenteenohjaaja, joka pysäyttää liikenteen muutaman kerran päivässä.

Sirkkalantiellä asennetaan suoja-aitoja

Sirkkalantiellä aloitetaan jalankulku- ja pyörätien aitojen asennus 23.10. alkavalla viikolla. Alueen nykyiset poikkeusjärjestelyt pysyvät ennallaan.

Rautatiesillan sekä Kettuvaarantien välinen jalankulku- ja pyörätie on suljettuna 23.–29.10. välisen ajan. Kävelijät ja pyöräilijät pääsevät kulkemaan Kettuvaarantielle Pekkalankadun ja Meijerintien kautta tai Utrantietä Rantakadulle ja Sirkkalan sillan yli.

Työvaiheeseen on saatu katulupa Joensuun kaupungilta.

– Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa. Työn sujuvuuden lisäksi meille on tärkeintä, ettei jalankulkijoille ja pyöräilijöille aiheudu vaaraa, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta.

Joensuun ratapihan parantamishankkeessa asemanseutu uudistetaan nykyliikennettä palvelevaksi ja toimivammaksi kokonaisuudeksi. Urakoitsijana toimii NRC Group Finland Oy.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.