Sisältöjulkaisija

angle-left Varttuneemman väen kesätapahtumia vietetään Sinkkolassa ja Tuupovaarassa

Varttuneemman väen kesätapahtumia vietetään Sinkkolassa ja Tuupovaarassa

Perinteikkäitä hyvän mielen kesätapahtumia varttuneemman väen makuun vietetään jälleen elokuussa, kun EloVeera tekee paluun Sinkkolan kotieläinpihaan torstaina 4.8. klo 11–15 ja TuupoVeera Tuupovaaran Ullakolle tiistaina 9.8 klo 12–16.

EloVeerassa ensipuraisu syksyn ryhmätoimintaan ja Muuttuvat laulut -konsertti

EloVeerassa on edellisten vuosien tapaan esillä paikallisten toimijoiden esittelypisteitä, joiden lisäksi on myös aikataulutettua ohjelmaa. Tapahtuman aikana Sinkkolan kotieläinpihan eläimet ovat paikalla, Pajassa on tekemistä ja kahvio palvelee.

Toimintaansa saapuvat esittelemään Unicef, Pohjois-Karjalan Sydänpiiri ry, Pohjois-Karjalan muisti ry, Pohjois-Karjalan Marttojen Virkee-hanke, Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistyksen ARMI-hanke ja Setlementin seniorityö. Joensuun kaupungin liikuntapalvelut ovat kertomassa mm. seniorikortista ja retkeilyreiteistä sekä ISLO syksyn alkavista liikuntaryhmistä. Paikalla on myös Joen Severi antamassa Digineuvontaa.

Muuttuvat laulut -konsertti tuo kuultavaksi kotimaista ja ulkomaista, vanhempaa iskelmää ja viihdemusiikkia laulettuna ja leppoisasti juonnettuna. Muuttuvia lauluja esittävät: Arto Tarkkonen (laulu ja harmonikka), Ville Karjalainen (trumpetti ja flyygelitorvi) ja Raimo Maaranen (tuuba ja sousafoni). Konsertin lisäksi tapahtumassa kisaillaan jo klassikoksi muodostuneessa kahvipakettibingossa ja päivä päättyy yhteislauluihin, joita säestää Selina Laubert.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Alue ei ole täysin esteetön.

EloVeeran aikataulu tapahtumakalenterissa: bit.ly/eloveera

TuupoVeerassa ajankohtaisia kuulumisia ja Kiihtelyksen lauluja

TuupoVeera on leppoisa ja hyväntuulinen päivätapahtuma Tuupovaaran Ullakolla, jonka ohjelmaa on suunniteltu yhdessä tuupovaaralaisten kanssa teemalla yhdessä olemista, tekemistä ja kohtaamisia kaikenikäisille.

Tapahtumaan läikähdyksen menneistä ajoista tuo kansanmusiikkiduo Juurisävel, jonka muodostavat muusikot Kirsi Uutinen ja Jari Lappalainen. He esittävät Kiihtelysvaarasta vuosien 1899-1950 aikana talteen kirjoitettuja kansanlauluja uusina sovituksina. Aikoinaan Kyllikki Maliston kokoama laulusto päivittyy raikkaasti 2020-luvulle kahden perinnetietoisen ja monipuolisen ammattilaisen käsittelyssä. Laulut ovat tyyliltään uudempaa kansanlauluperinnettä, ja kertovat pohjoiskarjalaisten nuorten elämästä iloineen ja suruineen.

Tuupovaaran käsityöläisten käsityömyymälä on avoinna ja kahvio palvelee kävijöitä. TuupoVeeraan ajankohtaisia kuulumisia saapuvat kertomaan Pohjois-Karjalan Sydänpiiri ry, Pohjois-Karjalan muisti ry, Pohjois-Karjalan Marttojen Virkee-hanke ja Setlementin seniorityö sekä Unicef ja digiapua antamaan Joen Severin Digineuvojat. Ohjelmaan on myös varattu vapaan sanan hetki, jossa paikallisten yhdistysten ja eri toimijoiden tekijäihmiset pääsevät kertomaan parhaita tärppejään siitä, mitä on meneillään ja mitä syksy tuo tullessaan.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtumapaikka ei ole täysin esteetön.

TuupoVeeran aikataulu tapahtumakalenterissa: bit.ly/tuupoveera

Tapahtumat järjestää Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä kaupungin eri yksiköiden ja alueiden eri toimijoiden kanssa.