Sisältöjulkaisija

angle-left Vappuna Joensuussa tapahtumia joka lähtöön

Vappuna Joensuussa tapahtumia joka lähtöön

Tänä vuonna on käsillä se kuuluisa "ikuinen vappu", tai ainakin kolmipäiväinen. Vappupäivä osuu maanantaille ja Joensuun vapputapahtumat alkavat jo lauantaina 29. huhtikuuta. Kaupungin sivuille on koottu vappumenoja yhteen osoitteeseen: www.joensuu.fi/vappu.

Poimintoja Joensuun vappuun:

Yliopiston väki aloittaa juhlinnan jo lauantaina, kun he kokoontuvat poikkitieteelliselle vappupiknikille Ilosaareen. Vappuaattona sunnuntaina ohjelmassa ovat Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan perinteiset vappumenot, kuten alkukivien lakitus yliopistolla, sambakulkue läpi kaupungin sekä Kanavatyttö-patsaan pesu ja lakitus Kanavarannassa. Kulkue lähtee yliopistolta kello 15.

Hyytävä perinne, Joensuun metsäylioppilaiden Forstikaste, pidetään Ilosaaressa sunnuntaina kello 15–16 ja Kulttuuritehdas Siihtalassa järjestetään konsertti rauhan ja solidaarisuuden teemalla kello 15–16.30.

Vappupäivä kajautetaan käyntiin Joensuun Puhallinorkesterin ja Joensuun Mieslaulajien musiikillisella vapputervehdyksellä Kauppatorin lavalta kello 9 alkaen. Vappumarssi lähtee taidemuseon pihasta kohti Kauppatoria kello 10.15, minkä jälkeen lavalla on puheita ja musiikkia.

Vappupäivänä päästään myös ihailemaan vanhoja autoja. Klassikkoautot kokoontuvat Raviradan kaviouralle ja ovat näytillä kello 9 alkaen. Paraati starttaa kello 12 ja kulkee kaupungin läpi keskustaan. Ilosaaressa taas näkee jenkkiautoja RytmiHäiriköiden kolmen bändin vappupiknik-konsertin aikaan kello 12–15.

Illalla palataan vielä raviradalle, kun Joensuussa järjestetään vappuravit kello 15 alkaen.

Lisää menovinkkejä, tarkemmat osoitteet ja brunssipaikkalistaus: www.joensuu.fi/vappu.