Sisältöjulkaisija

angle-left Valoa tulevaisuuteen -elämyspolku Utransaaressa perjantaina

Valoa tulevaisuuteen -elämyspolku Utransaaressa perjantaina

Utransaaressa on tarjolla kaikille avoin valon, tunnelman ja musiikin elämyspolku perjantaina 3. päivä joulukuuta kello 17–18.30. Saaret ovat osoitteessa Utrantie 30.

Tapahtuma on Joensuun kaupungin koulutuspalvelujen globaali kestävä tulevaisuus -teeman tapahtuma ja osa ENO-verkkokoulun The Beauty of Light -tapahtumaa. Globaali kestävä tulevaisuus on yksi Joensuun kaupungin koulujen painopisteistä vuosina 2021–2024 ja sen myötä tuotetaan erilaisia teeman mukaisia tapahtumia kouluille sekä kuntalaisille.

– Valotaideteos ja valopolku johdattavat parkkipaikalta saaren oikeaan kärkeen laavulle. Reitin valoina toimivat Utran koulun oppilaiden tekemät lähes 400 lasilyhtyä sekä muut valolähteet. Tapahtuma huipentaa Utran koulun edellisen viikon 160-vuotisjuhlintaa, taustoittaa Utran koulun rehtori Päivi Ikonen.

– Reitillä liikutaan omien taskulamppujen kanssa. Siellä nähdään ja kuullaan globaali kestävä tulevaisuus -teeman mukaisia asioita, etsitään salakirjoituksella kirjoitettu valoviesti, toteutetaan roolihahmojen johdolla äänimaisema ja osallistutaan valovoimaiseen flashmobiin. Sen tulevaisuuden toivoa ja iloa ilmentävä viesti välitetään eri puolille maailmaa, kertoo kieli- ja kulttuuriryhmien opetuksen koordinaattori Maria Pikkarainen.

Tapahtuma soveltuu hyvin sekä lapsiperheille että yksittäisille kulkijoille. Tapahtumaan voi saapua oman aikataulun mukaan kello 17–18.30. Reitin lopussa olevat musiikkiesitykset ja flashmobit ovat ohjelmassa ainakin kello 17.20, 17.50 ja 18.20.

Laavulla palavat tulet koko tapahtuman ajan ja mukaan voi ottaa omia eväitä. Utran asukasyhdistys myy paikalla makkaraa, pipareita ja glögiä.  

ENO verkkokoulun The Beauty of Light -valotaidetapahtumassa sytytetään lyhdyt Maapallolle perjantaina 3. päivä joulukuuta kello 17 paikallista aikaa ympäri maailman. Lyhtyjen tekotavassa huomioidaan lasi materiaalina juhlistaen tulevaa kansainvälistä lasin juhlavuotta.

Joensuun valotapahtuman toteuttajina ovat Joensuun kaupungin koulutuspalvelut, ENO-verkkokoulu ja teatteriyhdistys RanKids. Lisäksi mukana toteutuksessa EastSound ja Utran asukasyhdistys.

Lisätietoja ENO-verkkokoulusta on osoitteessa: www.enoprogramme.org/enoart

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.