Sisältöjulkaisija

angle-left Uusia henkilöitä Joensuun kaupunginorkesterissa

Uusia henkilöitä Joensuun kaupunginorkesterissa

Joensuun kaupunginorkesterin vetovoima näkyy kiinnostuksena vapaita työpaikkoja kohtaan. Viime viikolla kaupunginorkesterin riveihin valittiin kolme uutta työntekijää.

Orkesterijärjestäjän toimen haku päättyi sunnuntaina 9.2.2020, neljää hakijaa haastateltiin kuluneella viikolla ja jo maanantaina 17.2.2020 uusi orkesterijärjestäjä Tero Pehkonen aloitti työnsä. Hän tulee työskentelemään kaupunginorkesterin lisäksi Joensuun konservatorion vahtimestarina osan työajastaan.

- Hakijoiden määrä yllätti meidät positiivisesti. Lisäksi hakijoista neljällä haastatteluun kutsutulla oli jo kokemusta vastaavista tehtävistä, kommentoi intendentti Marjo Vattulainen.

 

Vain ääni ratkaisee

Viikonloppu oli kiireinen ja jännityksen täyteinen Joensuun kaupunginorkesterissa, sillä lauantaina oli alttoviulun koesoitto ja sunnuntaina 1. viulun. Koesoitoissa lautakunta kuunteli hakijat sermin takaa, eli vain soittotaito ratkaisee pääsikö soittaja koesoiton jatkokierroksille.

Alttoviulun koesoittoon saapui 9 hakijaa ja valituksi tuli musiikin maisteri Katri Hänninen. Hän on työskennellyt muun muassa Tampere Filharmoniassa, Helsingin, Mikkelin ja Turun kaupunginorkestereissa sekä Kansallisoopperan orkesterissa ja Oulu Sinfoniassa.

I viulun koesoittoon saapui 12 hakijaa ja valituksi tuli viulunsoiton maisteri Klaus-Peter Haav. Virolaislähtöinen Haav on työskennellyt muun muassa Helsingin kaupunginorkesterissa ja Suomen kansallisoopperassa.

Huhtikuun lopussa orkesteri järjestää oboen äänenjohtajan ja klarinetin varaäänenjohtajan koesoitot.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.