Sisältöjulkaisija

angle-left Urheilulajien kokeilupäivä ja 12 eri lajin SM-kisat Joensuussa 31.1.–2.2.

Urheilulajien kokeilupäivä ja 12 eri lajin SM-kisat Joensuussa 31.1.–2.2.

Joensuussa on mahtava tilaisuus kokea suomalaisen urheilun kirjo tulevana viikonloppuna, kun eri lajien suomalaishuiput mittelevät lajiensa mestaruuksista 1.–2. helmikuuta SM-viikolla.

Yleisö pääsee maksutta seuraamaan kaikkia kilpailuja.

SM-mitaleista kilpaillaan 12 lajissa neljällä eri kisapaikalla. Suurin osa kilpailuista järjestetään Joensuu Areenassa. Kilpailujen tarkat aikataulut ovat osoitteessa www.sm-viikko.fi.

SM-kilpailujen lajit la–su 1.–2.2.:

Joensuu Areena: taekwondo, biljardi, jousiammunta, kriketti, bridge, otevoima, digitaalinen autourheilu ja tikkaurheilu
ravirata: crosskart
Joensuun urheilutalo: kasa-ammunta
Kontiolahden ampumahiihtostadion: hiihtosuunnistus, koirahiihto.

Yksi SM-viikon tärkeimmistä tavoitteista on saada lajeille näkyvyyttä ja sitä kautta uusia seuraajia ja harrastajia. Siksi ennen varsinaisia mitalikamppailuita järjestetään kaikille avoin, maksuton lajikokeilupäivä Joensuu Areenassa perjantaina 31.1. kello 16–19. Kokeiltavana on yhteensä kolmetoista urheilulajia.

Lajikokeilupäivän lajit perjantaina 31.1.:

• bridge
• biljardi
• otevoima
• tankotanssi
• taekwondo
• tikkaurheilu
• jousiammunta
• kriketti
• digitaalinen autourheilu
• POKALIn taistorata
• Disc Golf
• crossKart
• yukigassen (japanilainen ”lumisota”)

Tankotanssipisteellä kokeilijoita on opastamassa arvokisamitalisti, tankotanssitaiteilija Henriikka Roo, joka on monelle tuttu muun muassa Talent Suomi -kilpailusta.

– SM-viikon lajikokeilut tarjoavat jokaiselle jotakin. Urheilusta kiinnostuneet saavat uusia lajielämyksiä, työporukat voivat pitää erilaisen virkistyspäivän ja lapsiperheet saava iloista ja reipasta yhdessäoloa. Joten kannattaa todellakin tulla paikalle, kannustaa SM-viikon tapahtumakoordinaattori Ville Ryhänen.

Lumisotaturnaus Nuoskanujakka lauantaina 1.2.

Yleisö on SM-kisojen lisäksi tervetullut seuraamaan lumisotaturnaus Nuoskanujakkaa Kauppatorille lauantaina 1.2. kello 11. Kyseessä on Japanista kotoisin oleva lumisotapeli yukigassen, jossa kisataan kymmenen hengen joukkueina. Kenestä mahdetaan leipoa kaikkien aikojen ensimmäiset yukigassenin Joensuun mestarit? Nuoskanujakan musiikista vastaavat dj:t Aito Raappana ja Vanilja Aasi. Turnauksen järjestää Joensuun kaupunki yhdessä Suomen Yukigassen-liiton kanssa.

SM-viikon vastaava tuottaja Päivi Harri iloitsee Joensuun-kisojen alla siitä, miten monipuolinen viikonloppu on luvassa.

– Poikkeuksena muiden kaupunkien aiempiin SM-viikko-tapahtumiin, Joensuussa on itse kilpailujen lisäksi panostettu oheisohjelmaan. Hienoa, että Joensuussa on kovatasoisten kilpailuiden oheen tarjolla muutakin urheilullista viihdykettä!

– Kisojen alla on ollut vähän jännitystä siitä, riittääkö lumi ulkolajeille. Nyt vaikuttaa siltä, että mitään lajeja ei jouduta perumaan. Mikäli aikatauluihin tulisi muutoksia, ne ilmoitetaan sekä SM-viikon sivuilla www.sm-viikko.fi sekä lajien kilpailuiden omissa viestintäkanavissa, Harri täydentää.

Urheilun monilajitapahtuma SM-viikko kuuluu Olympiakomitean tapahtumakirjoon, ja sen operatiivisesta toteutuksesta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta yhteistyössä lajiliittojen, isäntäkaupungin ja Ylen kanssa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.