Sisältöjulkaisija

angle-left Tuomas Lius, Avi Heikkinen ja Jussi Konttinen kirjailijavierailuille Joensuuhun joulukuussa

Tuomas Lius, Avi Heikkinen ja Jussi Konttinen kirjailijavierailuille Joensuuhun joulukuussa

Joensuulaisia kirjallisuuden ystäviä hemmotellaan kirjailijavierailuilla 11. ja 14. joulukuuta.

Keskiviikkona 11.12. kello 18 Joensuun pääkirjaston Taiteiden aukiolle saapuvat vierailulle tänä vuonna ilmestyneiden Lanka palaa -romaanin ja Valotusaika-sarjakuvan luojat Tuomas Lius ja Avi Heikkinen.

Lius ja Heikkinen haastattelevat toisiaan ja käyvät läpi tuoreiden teostensa syntyprosessia ja tarinoita tarinankerronnan takana. Haastatteluiden jälkeen on aikaa yleisön kysymyksille ja vapaalle kirjallisuuskeskustelulle.

Tilaisuudessa on myös mahdollisuus ostaa teokset tekijöiden signeerauksella. Illan lopuksi seuraa vielä Avin ja Tuomaksen tärpit: Mitä kaikkea jokaisen tulisi olla lukenut ja katsonut ainakin kerran elämässään?

Lauantaina 14.12. kello 14 puolestaan on luvassa toiveuusinta, kun Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Konttinen saapuu kertomaan kokemuksistaan Siperian kylmimmällä alueella Jakutiassa sanoin ja kuvin. Konttisen edellinen vierailu Joensuussa saavutti niin suuren suosion, että joulukuun tilaisuus on siirretty pääkirjastolta isompiin tiloihin Carelicumin auditorioon.

Konttinen on julkaissut kokemuksistaan kirjan Siperia – suomalaisen perheen ihmeellinen vuosi ikiroudan maassa. Se käsittelee elämää Töhtyrin jakuuttikylässä, mutta myös Siperian taloutta, politiikkaa ja kulttuuria, valtavaa erämaata, suunnattomia luonnonrikkauksia, arktisen alueen herkkää luontoa ja ilmastonmuutosta.

Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Joensuun pääkirjasto: Koskikatu 25
Carelicum: Koskikatu 5

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.