Sisältöjulkaisija

angle-left Syksy tuo tapahtumat ja omatoimiasioinnin takaisin Joensuun seutukirjastoon

Syksy tuo tapahtumat ja omatoimiasioinnin takaisin Joensuun seutukirjastoon

Joensuun, Kontiolahden, Liperin, Outokummun ja Polvijärven kirjastot siirtyivät talviaukioloaikoihin 17.8. alkaen. Muutamissa kirjastoissa aukioloajat ovat muuttuneet keväästä asiakastoiveisiin ja ajankohtaisiin koronalinjauksiin perustuen. Kaikkien toimipisteiden ajantasaiset aukiolotiedot löytyvät verkkokirjastosta osoitteesta https://vaara.finna.fi.

Kirjastossa käydessä on edelleen tarpeen noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä pitää riittävää turvaväliä sekä henkilökuntaan että muihin asiakkaisiin. Lisäksi asiakkaiden toivotaan suosivan kortti- ja verkkomaksamista mahdollisuuksien mukaan. Oireisena kirjastoonkaan ei saa tulla, kiireellisimmät asiat voi hoitaa etänä verkkokirjastossa, puhelimitse tai sähköpostilla.

Kirjastojen tapahtumatoiminta käynnistetään uudelleen syksyn aikana. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi tapahtumissa noudatetaan turvavälikäytäntöjä, minkä lisäksi joihinkin tapahtumiin saatetaan pyytää ilmoittautuminen ennakkoon. Suunnitelmissa on myös etätapahtumien järjestäminen syys- ja talvikaudella.

Kirjaston vuokrattavat tilat tulevat käyttöön syksyn aikana. Tapahtumajärjestäjän vastuulla on huolehtia turvaväleistä ja riittävistä hygieniatoimista tapahtuman aikana.

Omatoimikirjastot avataan rajoitetusti 31.8. alkaen. Omatoimiasiointi on toistaiseksi mahdollista arkisin, mutta viikonloppuisin omatoimikirjastot eivät ole käytössä. Omatoimikirjastojen turvallisuudesta kerätään asiakkailta palautetta, johon kirjasto reagoi tarvittaessa.

Kirjastoautot kiertävät reiteillään jälleen normaalisti. Autojen ilmanvaihtoa on tehostettu ja asiakasmäärä on rajattu neljään asiakkaaseen kerrallaan. Onkin toivottavaa, että kirjastoautossa asioidaan ripeästi, jotta kaikki halukkaat pääsevät autoon omalla pysäkillään. Koulupysäkeillä asioimaan pääsee kerrallaan yksi luokka.