Sisältöjulkaisija

angle-left Suurtapahtumista ruuhkaa Joensuussa – kaupunki ei ole vahvistanut Ilosaarta Rock in the city -festivaalin tapahtuma-alueeksi 5.–6.8.

Suurtapahtumista ruuhkaa Joensuussa – kaupunki ei ole vahvistanut Ilosaarta Rock in the city -festivaalin tapahtuma-alueeksi 5.–6.8.

RH Entertainment Oy on päättänyt perua Joensuuhun kaavailun Rock in the city -festivaalin, joka oli tarkoitus pitää Joensuussa 5.–6. elokuuta. Samana viikonloppuna Joensuussa järjestetään valtakunnalliset Kalevan Kisat ja Kansainväliset Suurmarkkinat.

Yleisurheilun Suomen mestaruuskisoina Kalevan Kisat kerää lähemmäs 20 000 kävijää ja Kansainväliset Suurmarkkinat ovat keränneet parhaimmillaan yli 70 000 kävijää.

– Joensuussa tulee valitettavasti tapahtumien järjestämisessä rajat vastaan, kun kaupungissa järjestetään samana viikonloppuna useita suurtapahtumia. Emme tässä tilanteessa johtuen näe mahdolliseksi Rock in the city -festivaalia kaupungin tapahtuma-alueilla pidettäväksi. Tästä olen ennen kaikkea harmissani tapahtuman kävijöiden, eli musafanien näkökulmasta ja toki myös harmissani tapahtumatuottajan puolesta. Keskustelua tilanteesta olemme käyneet tuottajan kanssa runsaasti, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Rock in the city -festivaalin Facebookissa julkaiseman tiedotteen mukaan Ilosaaren vuokraamisesta oli tehty suullinen sopimus syyskuussa, mutta tuottajan yllätykseksi olisi lupaus peruttu helmikuussa. Kaupungilla ei ole ollut Ilosaaresta vahvistettua varausta RH Entertainmentille Rock in the city -festivaalin pitämiseksi eikä tapahtumasta ole jätetty maankäyttölupahakemusta käsittelyyn.

– Festivaali on perinteisesti järjestetty Sirkkalanpuistossa, joka ei ole enää kaupungin omistuksessa. Ilosaarta tiedusteltiin kaupungilta käyttöön helmikuussa ja tällöin kävimme keskustelut tapahtumaviikonlopun tilanteesta ja esitimme toiveen myös tapahtuman siirtämisestä toiseen ajankohtaan. Toimme esille, että festivaalille ei ole vahvistettua varausta Ilosaaren käyttöön. Kartoitimme myös Joensuun majoituskapasiteetin tilannetta tapahtumaviikonlopun osalta ja pedit loppuvat Joensuusta kesken. Emme Joensuun osalta ole ennen näin ruuhkaisen tapahtumaviikonloppuun törmänneet, jatkaa Pyykkönen.

– Olemme luonnollisesti harmissamme tilanteesta ja todellakin toivoimme, että ratkaisu Rock in the city -festivaalin toteuttamiseksi Joensuussa vielä löytyisi, mutta nyt tulivat vaan Joensuun rajat vastaan, kun on niin monta tapahtumaa päällekkäin, päättää Pyykkönen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.