Sisältöjulkaisija

angle-left Suomen suven avaus tänäkin vuonna verkossa – artistivieraana Elastinen

Suomen suven avaus tänäkin vuonna verkossa – artistivieraana Elastinen

Suomen suven avaus on yksi Joensuun rakastetuimmista ja perinteikkäimmistä tapahtumista. Vuodesta 1985 lähtien tuhannet lapset ovat kokoontuneet keväisin Joensuun Laulurinteelle laulamaan Suomen suven avatuksi. Tapahtumasta on muodostunut myös tuhansien kaupunkilaisten kevätperinne.

Viime vuonna tapahtuma järjestettiin koronan takia virtuaalisesti ja sama toteutustapa on tänäkin vuonna.

Joka vuosi Suven avaukseen on kutsuttu mukaan myös artistivieras eivätkä verkkotapahtumat ole katkaisseet perinnettä. Suven avauksen artistivieraana on tänä vuonna Elastinen, joka esittää Suven avaus -videolla Tuulettaa-kappaleensa ja vastaa oppilaiden esittämiin kysymyksiin.

– Olemme niin otettuja, että saimme Elastisen mukaan Suven avaukseen. Pidimme alkuvuodesta kyselyn oppilaille, jossa he saivat toivoa suosikkiartistiaan ja Elastisen nimi nousi vastauksissa useaan otteeseen. Hieno juttu lapsille, että saamme hänet avaamaan Suomen suvea kanssamme, iloitsee tapahtuman tuottaja Maire Turunen.

Suomen suven avaus -video julkistetaan koululaisille ja yleisölle perjantaina 4. kesäkuuta kello 9 Joensuun kaupungin Youtube-kanavalla. Video on katsottavissa julkaisun jälkeen yhden kuukauden ajan. Luvassa on mielenkiintoinen kattaus niin perinteisiä kuin uusiakin esityksiä. Video vastaa Suven avauksen Laululavalta tuttua formaattia välijuontoineen alkaen Suvivirrestä ja päättyen Karjalaisten lauluun.

Videolle on kuvattu materiaalia Joensuun eri kouluista ja oppilaista. Lisäksi Suven avaus -videolla esiintyy Palloässät-seikkailuryhmä ja Sirkus Supiainen. Tilaisuuden juontavat Teatteri Traktorin nuoret näyttelijät.

– Suven avaus on opettajille ja oppilaille tärkeä yhteinen tapahtuma ja on hienoa, että se myös näin poikkeusvuosina pystytään järjestämään. Oppilaat ovat innoissaan, kun pääsevät harjoittelemaan kappaleita ja vieläpä jos itsensä tai oman taideteoksensa pääsee bongaamaan videolta. Suven avauksesta kesä toden teolla alkaa, kertoo Suhmuran koulun opettaja Anna Reijonen.

Radio Rex lähettää Suven avauksen kanavaltaan perjantaina 4. kesäkuuta ja sanomalehti Karjalainen linkittää tapahtuman verkkosivuilleen. Lähetyksen kellonaika Rexillä tarkentuu vielä.

Suven avaus -videon toteutuksesta vastaa Joensuun kaupunki yhteistyössä Enon verkkokoulun kanssa. Työryhmään kuuluu muun muassa Joensuun eri koulujen opettajia. Suven avaus järjestetään nyt 36. kerran.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.