Sisältöjulkaisija

angle-left SM-viikko tuo laajan kirjon eri urheilulajeja Joensuuhun

SM-viikko tuo laajan kirjon eri urheilulajeja Joensuuhun

SM-viikko on urheilutapahtuma, joka kokoaa yhteen useiden eri lajien SM-kilpailut. Tapahtuma järjestetään Joensuussa 31.1.–2.2.2020.

SM-viikko kokoaa yhteen lajeja, jotka ovat urheilua rakastavalle suomalaiselle yleisölle ehkä hieman tuntemattomampia. Tapahtuman yksi tärkeimmistä tavoitteista on saada lajeille näkyvyyttä ja sitä kautta uusia seuraajia ja harrastajia.

Joensuussa kilpaillaan biljardin, bridgen, crosskartin, digitaalisen autourheilun, jousiammunnan, tikkaurheilun, otevoimailun, hiihtosuunnistuksen, kasa-ammunnan, koiravaljakkourheilun, kriketin ja taekwondon mestaruuksista. Lisäksi mukana on muutamia näytöslajeja.

–Yksi SM-viikon johtoajatuksista on aina ollut uusien lajien esitteleminen suurelle yleisölle nimenomaan lajikokeilujen kautta. Uusi liikkumisen suositushan kannustaa kaikenlaiseen liikkumiseen. Me SM-viikolla haluamme esitellä suurelle yleisölle uusia liikkumisen vaihtoehtoja, kertoo SM-viikon tuottaja Päivi Harri.

Lajikokeilupäivä kutsuu liikkumaan

Ennen varsinaisia mitalikamppailuita tapahtumassa mukana olevat lajit kutsuvat kaikki kaupunkilaiset liikkumaan ja kokeilemaan uusia liikuntamuotoja. SM-viikon lajikokeilupäivä järjestetään perjantaina, 31. tammikuuta. Tarkemmat aikataulut ja lajilistaukset julkistetaan joulukuussa.

Aamupäivällä Joensuu Areenan täyttää joensuulaiset koululaiset.

– Lähetimme kutsun alueen kouluille, ja päivän suosio yllätti meidät todella positiivisesti. Tällä hetkellä osallistumisensa on vahvistanut jo 400 koululaista opettajineen, iloitsee Joensuun kaupungin tapahtumatuottaja Katariina Peltonen.

Koululaisten jälkeen Joensuu Areena ja Mehtimäen alue avautuu kaikille kaupunkilaisille. Tutustuttavia lajeja on tarjolla sekä sisällä että ulkona.

– SM-viikon lajikokeilut tarjoavat jokaiselle jotakin – urheilusta kiinnostuneille uusia lajielämyksiä, työporukoille erilaisen tavan viettää ”after workeja” ja lapsiperheille iloista ja reipasta yhdessäoloa. Lajeja on mukana yli kymmenen, ja niistä varmasti jokainen löytää kiinnostavia uusia tuttavuuksia. Kannattaa ehdottomasti tulla paikalle! kertoo SM-viikon tapahtumakoordinaattori Ville Ryhänen.

Lisätietoa SM-viikosta tapahtuman kotisivuilla: www.sm-viikko.fi/

Taekwondo-ottelu

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.