Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Yli 80-vuotiaiden 4. koronarokotukset etenevät hyvin - aikoja tarjotaan puhelimitse myös pääsiäisenä

Yli 80-vuotiaiden 4. koronarokotukset etenevät hyvin - aikoja tarjotaan puhelimitse myös pääsiäisenä


Siun sote tarjoaa 4. koronarokoteannosta THL:n suosituksen mukaisesti yli 80-vuotiaille ja ikäihmisten hoivakodeissa asuville henkilöille. Hoivakodeissa asuville ja kotihoidon piirissä oleville rokotetta tarjotaan palvelujen yhteydessä. Muille yli 80-vuotiaille Siun sote soittaa ja tarjoaa rokotusaikaa.

Rokoteaikojen tarjoaminen puhelimitse on suuri urakka. Puheluita on ollut soitettavana kaikkiaan yli 9 000 henkilölle. Tähän mennessä rokoteaikaa on tarjottu jo reilusti yli puolelle ikäluokasta.

– Ajanvarauksen yhteydessä saatu palaute on ollut todella hyvää. Ikäihmiset ovat olleet tyytyväisiä siihen, että heille tarjotaan aikaa puhelimitse eikä aikaa tarvitse varata itse. Suurin osa on halunnut ottaa neljännen annoksen, mutta toki joukossa on heitä, jotka vielä empivät rokotteen ottamista tai haluavat ottaa sen hieman myöhemmin, koronarokotusten koordinoinnista vastaava osastonhoitaja Päivi Nyberg kertoo.

Rokoteaikojen tarjoamista jatketaan myös pääsiäisen pyhinä, jotta rokotukset saadaan toteutettua mahdollisimman ripeällä aikataululla. Siun sote soittaa puhelut 013-alkuisesta numerosta. Puhelimessa voi näkyä myös maatunnus, jolloin numeron alku on +35813. Jos henkilöä ei tavoiteta puhelimitse, lähetetään hänelle tekstiviesti, jossa on kerrottu ohjeet rokotusajan varaamiseksi.

Tähän mennessä yli 80-vuotiaista pohjoiskarjalaisista noin 37 prosenttia on saanut 4. koronarokotteen. Kolme koronarokotetta ottaneita ikäluokassa on noin 92 prosenttia.

Yli 80-vuotiaiden lisäksi 4. koronarokotetta tarjotaan THL:n suosituksen mukaisesti myös yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Siun sote on tarjonnut rokotusaikaa puhelimitse myös tähän rokotusryhmään kuuluville henkilöille. Jos tiedät kuuluvasi rokotusryhmään, mutta et ole saanut puhelua, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 013 330 2705.

Koronarokotusaikoja varattavaksi verkkoon jälleen lauantaina – puhelinajanvaraus poikkeuksellisesti auki tiistaina

Siun sote tarjoaa edelleen myös 1., 2. ja 3. koronarokotuksia. Rokotusaikoja tulee varattavaksi verkkoajanvaraukseen lauantaina 16.4. klo 12. Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa https://siunsote.eaika.fi.

Pääsiäisen vuoksi puhelinajanvaraus on avoinna poikkeuksellisesti maanantain sijaan tiistaina 19.4. klo 8–9.

Pääsiäisen pyhät vaikuttavat myös riskiryhmien, yli 70-vuotiaiden ja voimakkaasti immuunipuutteisten henkilöiden takaisinsoittopalveluun. Takaisinsoittopyyntöihin vastataan arkipäivisin. Näin ollen perjantaina 15.4. ja maanantaina 18.4. takaisinsoittoja ei soiteta.

Ajan 1. ja 2. koronarokotukseen voivat verkko- ja puhelinajanvarauksen kautta varata kaikki yli 12-vuotiaat. Kolmanteen koronarokotukseen ajan voivat varata kaikki yli 18-vuotiaat.

Kolmatta koronarokotetta tarjotaan myös riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille. Ryhmään kuuluvat voivat varata rokotusajan takaisinsoittopalvelun kautta numerosta 013 330 2705.

Myös muille 12–17-vuotiaille voidaan antaa kolmas rokoteannos, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten. Tällöin aika tulee varata normaalin puhelinajanvarauksen kautta numerosta 013 3302131. Palvelu on avoinna normaalisti maanantaisin klo 8–9. Pääsiäisen vuoksi palvelu on suljettu maanantaina 18.4. ja palvelee poikkeuksellisesti tiistaina 19.4. klo 8–9.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten ajanvaraus tapahtuu terveysasemien verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi/. 

Lisätietoa Siun soten koronarokotuksista löytyy osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Novavaxin koronarokotteen ajanvaraus puhelimitse

THL suosittelee Novavaxin koronarokotetta henkilöille, joille ei voida antaa Modernan ja Biontech-Pfizerin mRNA-koronarokotetta. Novavaxin koronarokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien 1. ja 2. rokoteannoksiin. Rokote on mahdollista antaa perustellusta syystä myös 3. annoksena.

Siun sotessa Novavaxin rokotteen haluavat henkilöt voivat jättää pyynnön rokotteesta takaisinsoittopalveluun numeroon 013 330 2705. Rokotus pyritään järjestämään halukkaille oman kunnan rokotuspisteellä. Takaisinsoittopalvelu on avoinna joka päivä ympäri vuorokauden. Siun sote pyrkii soittamaan takaisin jo saman päivän aikana. Takaisinsoittoja ei soiteta viikonloppuisin eikä pitkäperjantaina 15.4. ja 2. pääsiäispäivänä 18.4

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.