Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut – yhteydenotto yhä useammin tekstiviestillä

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut – yhteydenotto yhä useammin tekstiviestillä

Siun soten tartunnanjäljitys on ruuhkautunut koronatilanteen nopean huononemisen takia. Yhteydenotot sekä tartunnan saaneisiin että altistuneisiin ovat viivästyneet, joten Siun sote ohjaa yhä useammin tutustumaan niihin verkossa.

Tartunnan saaneille ensivaiheen ohjeet tekstiviestinä

Positiivisen koronavirustestituloksen saaneille lähetetään jatkossa ensin tekstiviesti, jossa ohjataan tutustumaan eristysohjeisiin sekä tartunnan saaneen esitietolomakkeeseen verkossa etukäteen. Yhteydenotto puhelimitse tulee myöhemmin.

Tartunnan saaneelle tarkoitetut ohjeet ja lomake löytyvät Siun soten verkkosivuilta osoitteesta: www.siunsote.fi/eristysohjeet-tartunnan-saaneelle

Altistuneiden kartoituksessa keskitytään suuren tartuntariskin tilanteisiin

Tartunnanjäljitystä priorisoidaan THL:n ohjeiden mukaisesti suuren tartuntariskin tilanteisiin ja tilaisuuksiin. Näitä ovat tartunnan saaneen henkilön perheenjäsenten lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt sekä muun muassa vastaanottokeskukset ja työpaikat, joissa on yhteismajoitus.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkia muissa tilaisuuksissa tai tilanteissa mahdollisesti altistuneita ei pystytä kartoittamaan tai olemaan heihin suoraan yhteydessä. Altistuneille välitetään ohjeet ja tieto altistumisesta yhä useammin tartunnan saaneen henkilön tai esimerkiksi työpaikan kautta.

Ohjeet on koottu myös Siun soten verkkosivuille osoitteeseen: www.siunsote.fi/ohjeita-tartunnan-saaneelle-ja-altistuneelle.

Tartuntamäärät kasvaneet nopeasti

Päivittäin todettujen koronavirustartuntojen määrät ovat kasvaneet nopeasti joulupäivän jälkeen. Tartuntoja on todettu molempina päivinä useita kymmeniä ja yhteydenotot voivat tulla useamman päivän viiveellä.
Koronavirusepidemian nopean huononemisen takia myös alueellisen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmän kokousta on aikaistettu tiistaille 28.12. klo 12.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.