Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena. Pääpaino epidemian torjunnassa on rokotuksissa.

– Rokottamattomat ovat suurimmassa sairastumisriskissä, kun yhteiskuntaa avataan ja suosituksia sekä rajoituksia puretaan, muistuttaa ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

Yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista 69 % on saanut koronarokotteen molemmat annokset. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 83 % yli 12-vuotiaista.

Viikolla 38 uusia tartuntoja todettiin yhteensä 25 tapausta, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 17. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 24. Kuluvalla viikolla tartuntoja on torstaiaamuun mennessä todettu 18 ja karanteenissa oli yhteensä 95 henkilöä.

Tartunnoista suurin osa todettiin alle 30-vuotiailla. Eniten tartuntoja oli 20–29-vuotiailla. Tartunnan saaneista valtaosa ei ole saanut rokotetta lainkaan tai he ovat saaneet vasta rokotteen ensimmäisen annoksen.

Tartuntoja todettiin viikolla 38 Joensuussa, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa ja Outokummussa. Tartuntojen alkuperä saatiin selville kaikissa todetuista tapauksista. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli neljä ja 12 tartuntaa todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä.

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 30.9. arvioimaan tilannetta sekä toimenpiteitä koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Työryhmä piti toistaiseksi voimassa yleisen kasvomaskisuosituksen tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa sekä työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, kun samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL julkaisi työryhmän kokouksen aikana uuden kasvomaskisuosituksen, joka viedään käytäntöön tulevan viikon aikana.

Pohjois-Karjalassa on myös edelleen voimassa etätyösuositus silloin kun se on mahdollista, valtakunnallisen linjauksen mukaisesti. Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.