Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Laaja koronavirus altistuminen Joensuussa ja Pohjois-Karjalan keskussairaalalla

Siun sote: Laaja koronavirus altistuminen Joensuussa ja Pohjois-Karjalan keskussairaalalla

Pohjois-Karjalan keskussairaalalla on asetettu useita potilaita ja henkilökuntaan kuuluvia karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Altistumiset liittyvät 1.10. varmistuneeseen koronavirustartuntaan, jolle altistui sairaalalla kolme potilasta ja 18 työntekijää sekä useita kymmeniä henkilöitä tartunnan saaneen lähipiiristä ja vapaa-ajan kontakteista. Näistä henkilöistä viidellä on varmistunut eilisen illan ja tämän päivän aikana koronavirustartunta.

Tartuntaryppäässä koronavirukselle on altistunut yhteensä noin sata henkilöä. Sairaalan potilaita ja asiakkaita on altistunut yli kymmenen, ja karanteeniin asetettuja Pohjois-Karjalan keskussairaalan työntekijöitä on reilut kaksikymmentä.  Mittava määrä altistumisia on myös tapahtunut kahdella tanssitunnilla kerhotalo Ruplassa Joensuussa maanantaina 28.9. klo 18 - 19.30 ja keskiviikkona 30.9. klo 18 - 21.

Tartuntojen selvitystyö on vielä kesken ja altistuneiden kartoitus on käynnissä. Altistuneisiin ollaan suoraan yhteydessä tämän ja huomisen päivän aikana.

Vaikutuksia sairaalan palveluihin

Karanteenit vaikuttavat erityisesti sairaalan fysio- ja toimintaterapiapalvelujen saatavuuteen tulevina viikkoina ja ajanvarauksia voidaan joutua siirtämään eteenpäin.

On tärkeää, ettei kukaan jätä sairauttaan hoitamatta tai varattua aikaa käyttämättä ilman syytä. Sairaalalle on edelleen turvallista tulla ja jos asia mietityttää, voi poliklinikalle tai osastoille soittaa etukäteen ja keskustella järjestelyistä.

Tartuntaryppään selvitystyö jatkuu ja siitä tiedotetaan tarvittaessa.

Siun soten toiminta-alueella on 3.10. illalla varmistunut myös kaksi muuta koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneet henkilöt ovat jo olleet karanteenissa, joten uusia altistumisia ei ole syntynyt.

Karanteenissa pysytään kotona

Karanteenin tarkoituksena on hillitä tartuntatautien leviämistä. Karanteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä sen aikana saa olla kontaktissa kodin ulkopuolisten henkilöiden kanssa. Karanteeniin asetetun henkilön perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneen henkilön kanssa.

On hyvä muistaa, että koronavirukselle altistuminen ja karanteeniin asettaminen ei tarkoita automaattisesti sitä, että olisi saanut tartunnan. Altistuneen kanssa tekemisissä olleet eivät siis ole altistuneet. Kaikkien, joilla ilmenee lieviäkin hengitysoireita, tulee ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon ja hakeutua koronavirustesteihin.

Toimintaohjeet löytyvät sivulta: www.siunsote.fi/korona

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.