Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Ikäihmisten Koti TV saa jatkoa Pohjois-Karjalassa – myös kanavan näkyvyys paranee

Ikäihmisten Koti TV saa jatkoa Pohjois-Karjalassa – myös kanavan näkyvyys paranee

Siun sote on tehnyt sopimuksen Koti TV -etäkuntoutuskanavan jatkosta 31.12.2021 saakka. Joulukuussa 2020 käynnistynyt TV-palvelu on saanut maakunnassa erittäin hyvän vastaanoton. Kanavalla esitetään joka arkipäivä kello 11–13 ikäihmisille suunnattua kuntouttavaa ja kulttuuripainotteista ohjelmaa.

– Ikäihmiset ja heidän läheiset ovat olleet todella innokkaasti näiden ohjelmien ääressä. Kiitosta on tullut usealta suunnalta, myös varmistelua, että jatkuuhan tämä. Ohjelma kuulemma virittää päivän ja antaa sisältöä, nämä ovat mitä parhainta palautetta meille, toimialuejohtaja Eija Rieppo iloitsee.

Koti TV näkyy jatkossa entistä useammassa taloudessa, koska myös Telia on ryhtynyt näyttämään Koti TV:n ohjelmaa kaapelitalouksissaan. Koti TV:n ohjelmia voi seurata antennitalouksissa kanavapaikalla 33 sekä DNA:n ja Telian kaapelitalouksissa kanavapaikalla 66.

Koti TV:n ohjelmia on mahdollista seurata suorana lähetyksenä myös verkossa osoitteessa kotitv.fi. Ohjelmat ovat katsottavissa samaan aikaan televisio-ohjelmien kanssa eli arkisin kello11–13 sekä ruotsiksi maanantaisin ja perjantaisin klo 10–11.

”Jokaiselle jotain”

Joensuun Enossa asuva 81-vuotias Lea Mielonen kuuli Koti TV:n ohjelmasta toimintaterapeutin kautta. Mielosen mukaan ohjelma oli kiinnostavaa.

– Alkuun katsoin ohjelmaa melkein joka päivä. Ohjelmassa oli ensin voimistelua, hyviä liikkeitä esimerkiksi selkävaivaisille, Mielonen kertoo.

Koti TV:ssä erilaisia liikkeitä tehdään sekä seisoen että istuen. Tavoitteena on, että liikkeitä pystyy tekemään turvallisesti kotona ohjelman tahtiin.

– Joskus teen liikkeitä ohjelman mukana. Kaikkia liikkeitä en voi tehdä, koska selkäni on kipeä, mutta kyllä siellä oli myös liikkeitä, joita pystyi hyvin tekemään mukana. Siinä on vähän kaikenlaisia liikkeitä, jokaiselle jotain.

– Muistan myös jakson, jossa kerrottiin jostain kaupungista ja sen historiasta. Mielenkiintoisia asioita. Olisin kiinnostunut kuulemaan kanavan kautta esimerkiksi erilaisista harvinaisista sairauksista.

Koti TV näkyy tällä hetkellä Pohjois-Karjalan lisäksi seitsemässä maakunnassa. Koti TV näkyy 83 prosentissa Pohjois-Karjalan kotitalouksista. Maakunnan reuna-alueilla näkyvyyteen vaikuttaa antennien suuntaus. Näkyvyyden parantamista selvitetään yhteistyössä Digitan kanssa.