Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronavirustartuntoja todetaan päivittäin eri puolilla maakuntaa – testejä otetaan myös viikonloppuisin ja joulun pyhinä

Koronavirustartuntoja todetaan päivittäin eri puolilla maakuntaa

Siun soten toiminta-alueella varmistuu edelleen päivittäin uusia koronavirustartuntoja eri puolilta maakuntaa. Kuluvalla viikolla on torstai-aamuun mennessä todettu yhteensä 15 uutta tartuntaa.

Suurimmassa osassa tapauksista altistuneet ovat henkilöiden lähipiiristä. Laajempia altistumistilanteita on tapahtunut viime päivinä vain Outokummussa, jossa toinen alakoulun luokka sekä henkilökuntaa on asetettu eilen 16. joulukuuta karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia.
Mahdollisia altistumistilanteita, joissa kaikkia samaan aikaan samoissa tiloissa olleita henkilöitä ei tiedetä nimeltä, on tullut tietoon huomattavasti vähemmän kuin vielä kuun vaihteessa. Nämä altistumispaikat on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/altistumispaikat.

Siun soten Lieksassa sijaitsevassa ikäihmisten hoivakodissa ei ole varmistunut uusia koronavirustartuntoja ja hoivakodin karanteenit päättyvät tänään. Kaikissa Siun soten hoivakodeissa noudatetaan edelleen tiukennettuja hygieniaohjeita asiakkaiden, vierailijoiden ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi. Vierailusta pitää soittaa etukäteen ja sopia ajankohta, ja henkilökunta antaa ohjeet vierailu- ja hygieniakäytännöistä.

Koronavirustestiin on tärkeää hakeutua myös joulun pyhinä

Koronavirustestejä otetaan Siun soten toiminta-alueella päivittäin, myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Jotta altistuneet saadaan riittävän ajoissa tavoitettua ja tartuntaketjut katkaistua, on erittäin tärkeää hakeutua lievissäkin oireissa testiin mahdollisimman nopeasti myös joulun ja vuodenvaihteen pyhäpäivinä.

Myös matkailijat voivat hakeutua Siun soten kautta koronavirustesteihin samoilla periaatteilla kuin alueen asukkaat.

Ajan koronatestiin voi varata suoraan verkossa koronaviruksen Omaolo-oirearviossa, kun oirearvion kriteerit täyttyvät. Huoltaja voi asioida oirearviossa 1–14-vuotiaan lapsen puolesta. 15 vuotta täyttäneet nuoret voivat puolestaan tehdä oirearvion itsenäisesti tai vanhempansa tuella kirjautumalla Omaoloon pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Jos verkkopalvelun käyttö ei ole mahdollista, voi koronanäytteeseen hakeutua soittamalla omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Päivystysapu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikon päivinä.

Toimi näin, jos epäilet koronavirustartuntaa:

  1. Tee koronavirustaudin Omaolo-oirearvio ja varaa aika koronavirustestiin netissä: www.omaolo.fi.
  2. Jos et voi käyttää nettiä, soita omalle terveysasemallesi tai Päivystysapuun 116117. Soita aina ennen terveysasemalle tai yhteispäivystykseen saapumista.

Siun soten toiminta-alueen epidemiatilannetta ja sen edellyttämien toimenpiteiden riittävyyttä arvioidaan alueellisessa Covid-19-tilannekuvatyöryhmässä, joka kokoontuu viikoittain torstaisin iltapäivällä. Tilannekuvasta ja toimenpidesuosituksista tiedotetaan koordinaatioryhmän kokouksen jälkeen.

Lisätietoja:
Toimintaohjeet ja voimassa olevat suositukset
Koronaviruksen altistumispaikat

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.