Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronavirusta on edelleen paljon liikkeellä

Koronavirusta on edelleen paljon liikkeellä

Pohjois-Karjalassa on edelleen paljon koronavirusta liikkeellä, mikä näkyy muun muassa runsaina poissaoloina kouluissa, varhaiskasvatuksessa sekä työpaikoilla. Valtaosa tartunnoista todetaan kotitesteillä, jotka eivät tilastotiedoissa näy. Laboratoriotesteillä todettuja tartuntoja todettiin viime viikolla 740, mikä on reilut sata tartuntaa enemmän kuin edellisellä viikolla. Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä oli kirjattu noin 350.

– Koronavirusta on edelleen paljon liikkeellä, mutta tilanne on pysynyt tasaisena. Sairaalassa on koko ajan koronapotilaita hoidettavana, mutta määrä on pysynyt suhteellisen samana viikosta toiseen ja pystymme tilanteen hoitamaan, kuvaa tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja, ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

– Yhteiskunnan avaaminen ja rajoitusten lieventäminen ei tarkoita sitä, että koronaepidemia olisi loppunut. Jatkossa on entistä enemmän merkitystä sillä, miten meistä kukin yksilöinä toimii ja huolehtii rokotussuojansa kuntoon, muistuttaa Heikkinen.

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui 24.2. arvioimaan tilannetta sekä maakunnassa voimassa olevien suositusten riittävyyttä. Valtakunnallinen etätyösuositus on päättymässä helmikuun lopussa. Tilannekuvatyöryhmän arvion mukaan suositusta ei ole tarvetta jatkaa tämän jälkeen myöskään Pohjois-Karjalassa.

– Etä- ja lähityön yhdistämistä kannattaa työpaikoilla jatkaa, näin myös valtakunnallisesti ohjeistetaan, Heikkinen toteaa.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen kaikissa sisätiloissa ja ulkotiloissa, joissa liikkuu muita ihmisiä. Myös hyvää käsi- ja yskimishygieniaa on edelleen aina tarpeen noudattaa.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille: Katso alueelliset suositukset ja rajoitukset

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontuu jatkossa kahden viikon välein. Jatkossa myös tilannekuvasta kertova tiedote julkaistaan kahden viikon välein, työryhmän kokoontumisten mukaan. Työryhmän seuraavan kokous on torstaina 10.3.2022.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 7 (14.–20.2.2022)

Pohjois-Karjalan alueellinen testausstrategia painottaa kotitestejä, eikä kaikkia oireisia ohjata terveydenhuollossa tehtävään koronatestiin. Kotitesteillä todetut koronatartunnat eivät näy tilastoiduissa tartuntamäärissä eivätkä ilmaantuvuusluvuissa.

  • Koronavirustartuntojen määrä: 740, muutos edellisviikkoon +111
  • Tartunnan saaneista rokottamattomia 28,3 %, 1. rokotuksen saaneita 7,5 %, 2–3 rokotetta saaneilla 61,6 %. Rokotustieto puuttuu - %.
  • 14 vrk ilmaantuvuus (7.–20.2.2022): 763,41, muutos +116,28
  • Ilmaantuvuus kertoo tartuntojen määrän 100 000 asukasta kohden.
  • Koronasta aiheutuva terveydenhuollon kuormitus: vaikea*
    Keskussairaalassa ja terveysasemien vuodeosastoilla hoidossa olevia potilaita yhteensä 8 (24.2.2022). Erikoissairaanhoidossa 3, perusterveydenhuollossa 5.

*Terveydenhuollon kuormitus mittaa Siun soten keskussairaalassa ja terveyskeskussairaaloissa hoidettavina olevien koronapotilaiden määrää suhteessa käytettävissä oleviin hoitopaikkoihin ja resursseihin asteikolla vähäinen – kohtalainen – vaikea

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.