Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronavirusepidemiassa ei merkittäviä muutoksia – virusta esiintyy yhä runsaasti

Koronavirusepidemiassa ei merkittäviä muutoksia – virusta esiintyy yhä runsaasti


Terveydenhuollossa todettujen koronavirustartuntojen määrä on pysynyt melko tasaisena viime viikkoina Pohjois-Karjalassa. Viikolla 31 maakunnan terveydenhuollossa todettiin 722 koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 761.

Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä koronavirustartuntoja on todettu 259. Valtaosa koronavirustartunnoista todetaan yhä kotitesteillä, joten todellinen tartuntojen määrä on virallisia lukuja suurempi.

Myös jätevesiseurannan tulosten perusteella koronaviruksen ilmaantuvuus on ollut tasaista Joensuun Kuhasalon näytteenottopisteellä heinä- ja elokuun aikana. Laboratoriovarmistettujen tartuntojen määrän kehitystä sekä koronaviruksen ilmaantuvuutta jätevesiseurannassa voi seurata THL:n verkkosivuilta

Koronaviruksen runsas ilmaantuvuus näkyy terveydenhuollossa, mutta kuormitus on pysynyt edelleen vakaana. Vuodeosastohoidossa on reilut 30 potilasta, joista noin kolmasosa on erikoissairaanhoidossa ja muut perusterveydenhuollossa. Suurin osa potilaista on vuodeosastohoidossa muun syyn kuin koronatartunnan vuoksi.

Koronarokotukset suojaavat hyvin vakavalta koronavirustaudilta

Koronarokotukset antavat suojaa vakavaa koronavirustautia vastaan. Siun sotessa koronarokotukset jatkuvat yhä ensimmäisten, toisten, kolmansien ja neljänsien koronarokotusten osalta. Lisäksi voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille tarjotaan 5. koronarokotetta.

Yli 80-vuotiasta pohjoiskarjalaisista noin 82 prosenttia on ottanut neljännen koronarokotteen. 75–79-vuotiaiden ikäryhmästä neljännen rokoteannoksen on saanut 50 prosenttia ja 70–74-vuotiaista noin 42 prosenttia.

Lauantaista 13.8. alkaen Siun sotessa neljänsiä koronarokotusta tarjotaan kaikille THL:n suosittelemille ryhmille eli kaikille yli 60-vuotiaille sekä yli 18-vuotiaille lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville.

Lisätietoa rokotuksista: siunsote.fi/koronarokotukset