Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronavirus leviää Joensuussa koululaisten keskuudessa – testeihin on nyt syytä hakeutua lievissäkin oireissa

Koronavirus leviää Joensuussa koululaisten keskuudessa – testeihin on nyt syytä hakeutua lievissäkin oireissa

Joensuussa on viimeisen parin viikon aikana todettu yli 30 samaan tartuntaketjuun liittyvää koronavirustartuntaa koululaisten keskuudessa. Tartuntoja todettiin ensin Nepenmäen koululla, ja sen jälkeen koronavirus on levinnyt muun muassa harrastusten kautta laajalle, myös muihin Joensuun seudun kouluihin. Tartuntoja on todettu yhteensä kuudessa eri koulussa, altistuneita on useita satoja ja karanteeniin määrättyjä lähes 200.

Tartuntojen leviämisen estämiseksi on ehdottoman tärkeää, ettei kouluun tai harrastuksiin mennä oireisena ja koronatesteihin hakeudutaan tarvittaessa.

12 vuotta täyttäneiden lasten tulisi edelleen käydä koronatestissä lievissäkin oireissa, jos molempia koronarokotusannoksia ei ole saatu. Kaikenikäisten lasten on syytä käydä koronatestissä lievissäkin oireissa, jos koronavirustapauksia on todettu omassa koulussa, lähipiirissä tai harrastusryhmässä. Testi on ainoa keino erottaa koronavirus muista liikkeellä olevista hengitystieoireita aiheuttavista viruksista.

Tämän hetken kansallisten ohjeiden mukaisesti karanteeniin asetetaan lähtökohtaisesti vain lähialtistuneet, muut altistuneet ohjataan oireseurantaan. Useiden samoilla luokilla todettujen tartuntojen vuoksi nyt myös muutamia kokonaisia luokkia on jouduttu asettamaan karanteeniin.

Katso myös: ohjeita lapsiperheille ja koululaisille (siunsote.fi)