Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronarokotusaikoja avataan varattavaksi jälleen lauantaina –Walk in -rokotustilaisuus Joensuussa 16.2.

Koronarokotusaikoja avataan varattavaksi jälleen lauantaina –Walk in -rokotustilaisuus Joensuussa 16.2.


Pohjois-Karjalassa koronarokotukset etenevät hyvää vauhtia. THL raportoi tällä hetkellä rokotuskattavuuksia yli 18-vuotiaiden osalta. Pohjois-Karjalassa yli 18-vuotiaista kaksi koronarokotetta on tähän mennessä ottanut noin 87 prosenttia ja kolme koronarokotetta ottaneita on 62 prosenttia. Rokotuskattavuudet ovat maan keskiarvoa korkeampia.

Korkeasta rokotuskattavuudesta huolimatta, Pohjois-Karjalassa on edelleen määrällisesti melko paljon rokottamattomia. Täysin rokottamattomia yli 12-vuotiaita pohjoiskarjalaisia on vielä noin 19 700. Suhteellisesti eniten rokottamattomia on 25–29-vuotiaissa. Ikäluokasta noin 71 prosenttia on ottanut kaksi rokotetta ja noin 13 prosenttia on ottanut kolme rokotetta.

THL suosittelee koronarokotusta kaikille yli 12-vuotialle. Lisäksi rokotetta suositellaan riskiryhmiin kuuluville 5–11-vuotiaille. Koronarokotetta tarjotaan myös perusterveille 5–11-vuotiaille. Toinen koronarokoteannos annetaan kuuden viikon päähän 1. rokotteesta.

Kolmatta koronarokotetta suositellaan kaikille yli 18-vuotiaille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12–17-vuotiaille henkilöille. Kolmatta koronarokotetta ei anneta tällä hetkellä alle 18-vuotiaille, koska rokotteella ei ole myyntilupaa kyseiselle ikäryhmälle.

Varaa rokotusaika verkossa

Yli 12-vuotiaat voivat varata ajan koronarokotukseen verkkoajanvarauksen kautta.Uusia aikoja tulee varattavaksi aina lauantaisin klo 12. Rokotusaikoja on varattavissa yhden viikon ajalle. Verkkoajanvarauksen kautta voi varata ajan 1., 2. ja 3. koronarokotuksiin sekä jättää toiveen 1. koronarokotuksesta, jos omalle terveysasemalle ei ole aikoja varattavissa. Ensi viikolle (viikko 7) aikoja tulee varattaviksi pääasiassa Biontech-Pfizerin koronarokotteelle.

Kolmannen koronarokotteen kohdalla rokotusväli 2. rokotteeseen vaihtelee iän ja riskiryhmän mukaan. Voit tarkistaa oman rokotusvälin Siun soten koronarokotusten verkkosivuilta.
Rokotusväleissä on vaihtelua myös, jos olet sairastanut koronavirustaudein. Voit lukea ohjeita koronarokotusten ottamisesta sairastetun koronan jälkeen THL:n sivuilta.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten ajanvaraus tapahtuu puolestaan osoitteessa https://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi/. Ennen ajan varaamista kannattaa lukea tarkempia tietoja lasten rokotuksista Siun soten verkkosivuilta.

Voimakkaasti immuunipuutteisten henkilöiden ajanvaraus puhelimitse

Voimakkaasti immuunipuutteisten henkilöiden koronarokotusten ajanvaraus tapahtuu puhelimitse numerossa 013 330 2705. Numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön kaikkina aikoina. Soittopyyntöihin vastataan viikon kuluessa. Takaisinsoittopyynnön kautta voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat varata ajan 1., 2., 3. ja 4. koronarokotukseen.

Tällä hetkellä 4. koronarokotetta suositellaan ainoastaan voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille henkilöille. Siun sote on soittanut alkuvuoden aikana ryhmään kuuluville ja tarjonnut aikaa 4. koronarokotukseen. Jos tiedän kuuluvasi rokotettavien ryhmään, mutta et ole saanut puhelua, voit varata ajan takaisinsoittopalvelun kautta.

Koronarokotus ilman ajanvarausta Joensuussa keskiviikkona 16.2.

Joensuussa PK Terveyden rokotuspisteellä (Voimatie 2) järjestetään Walk in -koronarokotustilaisuus keskiviikkona 16.2.2020. Ilman ajanvarausta rokotteen voi käydä ottamassa klo 16–20. Rokotuksia jatketaan siihen saakka, kun rokotteita riittää.

Rokotteita on tarjolla noin 170. Tilaisuudessa voi ottaa 1., 2. ja 3. koronarokoteannoksia. Käytössä on Biontech-Pfizerin rokote.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.