Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Kolmansia koronarokotuksia laajennetaan yli 40-vuotiaisiin – Yli 70-vuotiaille rokotusten takaisinsoittopalvelu

Siun sote: Kolmansia koronarokotuksia laajennetaan yli 40-vuotiaisiin – Yli 70-vuotiaille rokotusten takaisinsoittopalvelu

Siun sote jatkaa kolmansien koronarokotusten tarjoamista eri ikäryhmille porrastetusti. Maanantaista 10. tammikuuta kello 8 alkaen ajan kolmanteen koronarokotukseen voivat varata 40–59-vuotiaat, kun toisesta koronarokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

Rokotusvuorossa ovat edelleen myös sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 18–59-vuotiaat ja kaikki yli 60-vuotiaat, joiden toisesta koronarokoteannoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Lisäksi voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat varata kolmannen rokotusajan, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisten aika kolmanteen  koronarokotukseen varataan maanantaisin kello 8–9 puhelinpalvelussa numerosta 013 330 2131.

Alle 70-vuotiaiden toivotaan varaavan rokotusaika ensisijaisesti verkossa

Sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat (18 vuotta täyttäneet) ja kaikki 40–69-vuotiaat voivat varata rokotusajan verkkoajanvarauksen kautta.

Koronarokotusten verkkoajanvaraus on osoitteessa https://siunsote.eaika.fi. Koska kolmannen koronarokotuksen rokotusväli vaihtelee eri rokotusryhmillä, on tärkeää varata aika juuri oman rokotusryhmän ajalle.

Rokotusaika suositellaan varattavaksi ensisijaisesti verkossa. Jos ajanvaraus ei ole mahdollista verkon kautta, sen voi varata maanantaisin kello 8–9 puhelinpalvelussa numerosta 013 330 2131. Palvelussa on mahdollista jonottaa tai jättää takaisinsoittopyyntö. Takaisinsoitot soitetaan viikon sisällä.

Puhelinpalveluun toivotaan soittoa vain, jos ajan varaaminen verkossa ei ole mahdollista. Näin mahdollistetaan ajan varaaminen myös heille, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää verkkoajanvarausta.

Verkkoajanvarauksessa ja puhelinpalvelussa on varattavissa samat rokotusajat. Jos aikaa ei ole vapaana verkossa, ei sitä ole myöskään puhelinpalvelussa.

Yli 70-vuotiaille käytössä koronarokotusten takaisinsoittopalvelu

Yli 70-vuotiaille on käytössä takaisinsoittopalvelu, josta voi tarvittaessa tiedustella kolmannen koronarokotukseen liittyviä asioita. Siun sote on soittanut yli 70-vuotiaille ja tarjonnut aikaa kolmanteen koronarokotukseen.

Henkilöille, joita ei ole puhelimitse tavoitettu, rokotusaika on lähetetty kirjeellä. Jos puhelu tai kirje ei ole tavoittanut, voi rokotusajan sopia takaisinsoittopalvelun kautta numerossa 013 330 2705. Palvelunumero on jatkuvasti käytössä ja soittopyynnön jättäneille soitetaan takaisin viikon kuluessa.

Palvelu on tarkoitettu vain yli 70-vuotiaille. Alle 70-vuotiaiden takaisisoittoihin ei valitettavasti pystytä vastaamaan. Ikä on suurin riski vakavalle koronataudille, joten on tärkeää, että kolmannet koronarokotukset saadaan annettua nopeasti kaikille yli 70-vuotiaille.

Tällä hetkellä kaksi koronarokotetta ottaneista yli 70-vuotiaista kolmannen koronarokotteen on saanut 84,5 prosenttia.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.