Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Kolmannet koronarokotukset laajenevat riskiryhmään kuuluviin 12–17-vuotiaisiin

Kolmannet koronarokotukset laajenevat riskiryhmään kuuluviin 12–17-vuotiaisiin

Siun soten käynnistää sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien 12–17-vuotiaiden 3. koronarokotukset THL:n suosituksen mukaisesti. THL:n suosituksen mukaan riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille 3. rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan 6 kuukauden kuluttua toisesta rokoteannoksesta. Kolmas annos annetaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotteella.

Pohjois-Karjalassa on noin 400 riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvaa 12–17-vuotiaista, joille tarjotaan kolmatta rokotusannosta. Siun sote soittaa ryhmään kuuluville viikosta 10 alkaen. Puhelu soitetaan 013-alkuisesta numerosta.

Euroopan komissio on hyväksynyt Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotteiden käytön tehosteannoksina 12–17-vuotiaille. THL:n mukaan kolmas rokoteannos voidaan antaa myös muille 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten. Kolmas rokoteannos voidaan näissäkin tapauksissa antaa aikaisintaan 6 kuukauden kuluttua toisesta rokoteannoksesta.

Siun sote tarjoaa 3. koronarokotetta ensimmäisenä riskiryhmään kuuluville. Kun soittokierros riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille on tehty, avataan ikäryhmälle takaisinsoittopalvelu, josta voi kysyä mahdollisuutta 3. koronarokotukseen. Siun sote tiedottaa takaisinsoittopalvelun käynnistymisestä, kun riskiryhmiin kuuluvien ajanvaraukset on tehty.

Rokotettavan tulee olla täyttänyt 12 vuotta. Toistaiseksi 5–11-vuotiaiden kolmansiin rokoteannoksiin ei ole myyntilupaa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.