Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Kolmannet koronarokotukset jatkuvat riskiryhmille ja yli 60-vuotiaille

Kolmannet koronarokotukset jatkuvat riskiryhmille ja yli 60-vuotiaille

Siun soten koronarokotukset ovat olleet käynnissä pian vuoden verran. Tällä hetkellä annetaan sekä 1., 2. että 3. koronarokoteannoksia. Kolmansia rokotuksia tarjotaan tällä hetkellä samoille ryhmille, kuin mistä rokotukset aloitettiin eli henkilöille, joilla on suurin riski sairastua vakavaan koronavirustautiin.

Siun sote lähettää kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille pohjoiskarjalaisille kutsun 3. koronarokotukseen. Tähän mennessä kirjeitä on lähetetty yli 13 000 henkilölle. Loput ikäluokkaan kuuluvat saavat kirjeen porrastetusti, kun 3. koronarokotuksen aika lähestyy eli kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Joensuun kantakaupungin alueella ennen joulua rokotusaikaa voidaan tarjota yli 70-vuotiaille myös puhelimitse. Puhelu soitetaan 013-alkuisesta numerosta. Jos henkilöä ei tavoiteta puhelimitse, lähetetään aika kirjeitse. Rokotusaika ei siis mene ohi, vaikka puheluun ei voisi vastata.

Tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat myös sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 12–69-vuotiaat sekä perusterveet 60–69-vuotiaat. Alle 70-vuotiaat rokotusvuorossa olevat henkilöt voivat varata rokotusajan verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Uusia aikoja tulee varattavaksi aina lauantaisin klo 12 ja maanantaisin klo 8. Rokotusaika on mahdollista varata myös maanantaisin klo 8–11 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131.

Kolmannen koronarokotteen voi ottaa, kun 2. rokotteesta kun kulunut vähintään kuusi kuukautta. Verkkoajanvaraukseen rokotusaikoja tulee varattavaksi aina viikoksi kerrallaan. Järjestelmässä ei voi varata rokotusaikaa alle 6 kuukauden päähän 2. rokotteesta. Jokaiselle rokoteannokselle on erilliset rokotusajat, varaa rokotusaika oikealle rokotteelle.

Alle 60-vuotiaiden 3. koronarokotuksia valmistellaan

THL suosittelee 3. koronarokotetta riskiryhmien lisäksi kaikille yli 18-vuotiaille henkilöille. Nuorempien perusterveiden rokotukset voidaan käynnistää, kun suurimmassa riskissä iän ja sairauden perusteella olevien rokotukset on pääosin annettu.

Siun sotessa on alustavasti arvioitu, että valtaosa riskiryhmiin kuuluvista on saanut 3. koronarokotteen tammikuun puolivälin tienoilla. Näin ollen perusterveiden alle 60-vuotiaiden rokotukset voitaisiin aloittaa tammikuun loppupuolella. Samassa yhteydessä 2. ja 3. koronarokotteen rokotusväli pyritään lyhentämään viiteen kuukauteen nykyisestä kuudesta kuukaudesta. Suunnitelmat tarkentuvat alkuvuodesta ja Siun sote tiedottaa erikseen rokotusten käynnistymisestä.

1. ja 2. koronarokotuksiin uusia aikoja varattavaksi lauantaina ja maanantaina

Pohjois-Karjalassa on edelleen noin 22 000 henkilöä, joilla ei ole lainkaan rokotussuojaa koronavirusta vastaan. Suhteellisesti eniten rokottamattomia on 20–24-vuotiaissa. Ikäluokasta noin 73 prosenttia on saanut yhden rokotteen ja noin 67 prosentti kaksi rokotetta.

Uusia rokotusaikoja sekä 1. että 2. koronarokotuksiin avautuu joka lauantai klo 12 ja maanantai klo 8. Ajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi. Verkkoajanvarauksessa on mahdollista jättää myös toive 1. koronarokotteesta, jos aikaa omalle terveysasemalle ei ole varattavissa. Toiveen yhteyteen jätetään yhteystiedot, jotta Siun sote voi olla yhteydessä rokotusajan sopimiseksi.

Jos aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin klo 8–11 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131. Ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat.

Ohjeita ja lisätietoa Siun soten koronarokotuksista löytyy osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset.