Sisältöjulkaisija

angle-left Mozartin Sielunmessu Joensuun ev.lut. kirkossa ke 27.3. klo 18

Sielunmessu Joensuun ev.lut. kirkossa ke 27.3. klo 18

Joensuun kaupunginorkesterin pääsiäisen ajan perinteisenä konserttina kuullaan Mozartin kauneimmista kaunein sielunmessu Requiem.

Requiem on Wolfgang Amadeus Mozartin pääosin säveltämä sielunmessu, jonka parissa hän työskenteli kuolinvuotenaan vuonna 1791. Teoksen viimeisteli pääasiassa Franz Xaver Süssmayr ja se valmistui lopullisesti vasta seuraavana vuonna. Teoksen lopullisesta viimeistelijästä ei ole olemassa täyttä varmuutta, mutta kokonaisuudessaan upea ja kaunis sielunmessu on luvassa.

Konsertin kapellimestarina toimii suomalaisamerikkalainen Aku Sorensen, joka on viihtynyt viimeiset kymmenisen vuotta pääasiassa Suomessa työskennellen. Vierailevana kapellimestarina Sorensen on Suomessa työskennellyt esimerkiksi Lapin kamariorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Lohjan kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Tapiola Sinfoniettan kanssa. 

Sorensenin luotsaamassa konsertissa estradin täyttävät valovoimaiset solistit Iirisilona Segerstam (sopraano), Teppo Lampela (kontratenori), Mika Pohjonen (tenori) sekä Joensuun oma basso Matti Turunen. Kuoro-osuuksista huolen pitää laajennettu Canzonetta-kuoro, jonka on valmentanut Janne Piipponen.

Sielunmessu ‑konsertti ke 27.3.2024 klo 18 Joensuun ev.lut. kirkossa. Liput konserttiin 29 / 26 / 6 €. Liput ennakkoon Joensuun Carelicum palvelupisteeltä, tai verkosta lippu.fi. Ovilipunmyynti avautuu tuntia ennen konsertin alkua. Yleisöä suositellaan hankkimaan liput ennakkoon tai saapumaan paikalle hyvissä ajoin ovilipunmyynnin ruuhkan välttämiseksi.

Konsertin käsiohjelma on luettavissa ja ladattavissa täältä.

 

Kuvassa Joensuun ev.lut. kirkko