Sisältöjulkaisija

angle-left Rantakylän viihtyisyyden parantamiseen pyydetään asukkaiden ideoita

Rantakylän viihtyisyyden parantamiseen pyydetään asukkaiden ideoita

Rantakylän alueen viihtyisyyden kehittämiseen haetaan ideoita kaupunkilaisilta. Rahaa on käytettävissä 25 000 euroa. Summa voidaan käyttää yksittäisen idean toteuttamiseen, tai jakaa useampaan kohteeseen.

Kyseessä on osa osallistuvan budjetoinnin kokeilua, johon kaupungilla on rahaa kaiken kaikkiaan 130 000 euroa.

Ehdotuksia rahan käyttöön kerätään kyselyllä, joka on avoinna 10.–19. toukokuuta. Kaikki toteuttamiskelpoiset ja budjettiin mahtuvat ideat valitaan mukaan avoimeen julkiseen äänestykseen. Niistä eniten ääniä saanut idea tai ideat toteutetaan tänä vuonna.

Kyselyyn voi vastata joko verkossa tai paperilla.

Verkkokyselyyn pääsee vastaamaan tästä linkistä. Kysely on myös osoitteessa www.joensuu.fi/kyselyt.

Paperilomakkeen voi täyttää kolmessa paikassa niiden aukioloaikoina:

- Rantakylän kirjasto, Puronsuunkatu 1
- ViaDia-keskus, Venetie 10
- Rantakylän Lähiötalo, Riihisärkänkatu 6 C 16

– On todella kiinnostavaa nähdä, mitä ehdotuksia saamme! Alueen asukkaat ne akuuteimmat tarpeet parhaiten toki tietävät. Muissa kunnissa osallistuvalla budjetoinnilla on saatettu hankkia vaikkapa penkkejä palvelutalojen lähistölle, rakentaa pulkkamäki ja kepparirata, tai lisätä kukkivia puita, kertoo hyvinvointi- ja osallisuuspäällikkö Heini Lehikoinen.

Osallistuvalla budjetoinnilla toteutetun toiminnan on oltava osallistujille maksutonta ja voittoa tavoittelematonta. Äänestyksen voittaneet ideat tulee olla toteutettavissa vuoden 2022 loppuun mennessä.

Kevään aikana Joensuussa käynnistetään muitakin osallistuvan budjetin kokeiluja. Kohteita on suunniteltu yhdessä muun muassa Lasten Parlamentin kokouksissa sekä pitäjäkatselmuksissa.

Nainen kahvilla rantamaisemassa

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.