Sisältöjulkaisija

angle-left Pyhäselän ja Reijolan kirjastoihin lasten valitsemia pelejä ja lainattavia liikuntavälineitä

Pyhäselän ja Reijolan kirjastoihin lasten valitsemia pelejä ja lainattavia liikuntavälineitä

Reijolan ja Pyhäselän kirjastoista on nyt mahdollista lainata liikuntavälineitä. Molemmista kirjastoista voi lainata kirjastokortilla pienliikuntavälineitä kuten salibandymailoja, kori- ja lentopalloja, hyppynaruja, sulkapallosettejä, skuutteja, waveboard-katusurffilautoja, nerf-heittopalloja ja lumikenkiä. Näiden lisäksi löytyy yksi Airtrack-temppupatjasetti pumppuineen. Välineitten laina-aika on viikko ja niitä voi lainata vain Pyhäselän ja Reijolan kirjastoista eli Hammaslahdesta ja Reijolasta. Lisäksi Reijolan kirjaston lastenosastolle on hankittu Playstation-konsoli ja lisää lautapelejä.

Välineet hankittiin osana Joensuun kaupungin osallistavan budjetoinnin kokeilua, jossa alueella asuvat alakoululaiset miettivät, miten heidän mielestään voisi parantaa asuinoloja. Lapsilta tuli monenlaisia ideoita, joista valittiin toteuttamiskelpoiset. Osallistavan budjetoinnin hankinnat keskitetään ideointialueitten kirjastoihin lainattavaksi.

Kirjastot ovat lapsille ja nuorille tärkeitä ajanviettopaikkoja ja hienoa, että tämän kautta heillä on ollut tavallista suurempi mahdollisuus vaikuttaa lainattavaan aineistoon, kommentoi kirjastonjohtaja Irina Halminen.

Tämä on ollut meille ja nuorisopalveluille hyvä tapa tehdä yhteistyötä, hän jatkaa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.