Sisältöjulkaisija

angle-left Puita Penttilään kansainvälisenä puunistutuspäivänä

Puita Penttilään kansainvälisenä puunistutuspäivänä

Karelia-ammattikorkeakoulu, Joensuun kaupunki ja ENO-verkkokoulu istuttavat puita tapahtumassa keskiviikkona 24.5.2023 klo 9-11. Tapahtumapaikkana on Penttilän Sahaniitynpuiston eteläosan maisemakukkulat. Paikalle on helppoa saapua kävellen, polkupyörällä tai julkisilla liikennevälineillä.

Kareliassa on maaliskuun 2023 alussa julkaistun kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman kehitystyössä sitouduttu istuttamaan puita ja tekemään kädenjälkivaikutus luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi. Karelian korkeakouluyhteisö on ollut tärkeässä roolissa ohjelman kehitystyössä. Karelia kutsuu opiskelijansa istuttamaan taimia ja henkilöstöä tapahtumassa edustavat rehtori Petri Raivo, koulutuspäällikkö Sanna Kasurinen sekä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ryhmä.

- Karelia rakentaa kestävämpää yhteiskuntaa koulutuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) kautta. Vastuullisuus on yksi arvoistamme ja toimimme työnantajana ja korkeakouluyhteisönä vastuullisesti ja kestävää kehitystä edistäen, kertoo rehtori Petri Raivo.

- Koulutamme tulevaisuuden osaajia metsätalousinsinööreiksi ja uudistetut opetussuunnitelmamme antavat heille kestävän kehityksen tiedot ja taidot, lisää koulutuspäällikkö Sanna Kasurinen.

Tapahtuma on Joensuun kaupungin metsäpääkaupunkitapahtuma ja osa kansainvälisen ENO-verkkokoulun (ENO Schoolnet ry) toimintaa.

- Joensuu on Euroopan metsäpääkaupunki. Metsäbiotalous on yksi kärkitoimialoistamme, täällä on huipputason osaamista digitaalisessa metsätaloudessa ja olemme myös kuntakentällä suuri metsänomistaja. Metsä on läsnä kaikkien arjessa ja on mahtavaa saada kaupunkilaisten iloksi lisää puita joen tuntumaan, toteaa Joensuun kaupungin strategiajohtaja Sami Laakkonen.

ENO-verkkokoulu on pohjoiskarjalainen kansainvälinen kestävän kehityksen kouluverkosto, joka auttaa kouluja ympäristökasvatuksen jalkauttamisessa koulutyön arkeen. ENO:n toiminnan vakioteemoja ovat luonto-, kiertotalous-, kulttuuri- ja globaalikasvatusteemat. ENO-verkkokoulun tunnetuin ympäristöteko on puiden istuttaminen, jota on tehty kouluissa jo 20 vuoden ajan. Nepenmäen koulu on yksi ENO:n kummikouluista, jossa toimintaa on toteutettu niin ala- kuin yläkoulun kummiluokkien kautta. Tapahtumassa ENO:a avustavat Nepenmäen 2B-luokkalaiset luokanopettaja Henna Kinnusen johdolla.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.