Sisältöjulkaisija

angle-left Puhas varautunut sähkökatkoihin – katkot voivat sulkea jäteasemia tai Kontiosuon jätekeskuksen

Puhas varautunut sähkökatkoihin – katkot voivat sulkea jäteasemia tai Kontiosuon jätekeskuksen

Jäte- ja kiertotalousyhtiö Puhas Oy tiedottaa, että mahdollisen sähkökatkon takia se voi joutua väliaikaisesti sulkemaan Kontiosuon jätekeskuksen tai Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin tai Polvijärven jäteasemia.

Ukrainan sodan aiheuttaman energiakriisin vuoksi Suomessa voi tänä talvena tulla sähköpulaa. Sen estämiseksi Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid tekee tarvittaessa hallittuja, alueellisia sähkökatkoja. Fingridin mukaan hallitut sähkökatkot ovat noin kahden tunnin mittaisia.

Suunnitellut sähkökatkot eivät ole todennäköisiä, mutta ne ovat mahdollisia ja niihin on syytä varautua myös Puhas Oy:n toimialueella Pohjois-Karjalassa. Myös yhtäkkiset sähkökatkot ovat mahdollisia.

– Puhas on jo ennakkoon varautunut hallittuihin sähkökatkoihin Kontiosuon jätekeskuksella ja jäteasemillaan. Jos puolestaan sattuu yhtäkkinen sähkökatko, Puhaksen henkilökunta palvelee kuntalaisia mahdollisuuksien mukaan, turvallisuus etusijalla, kertoo Puhas Oy:n käyttöpäällikkö Juho Mutanen.

Sähkökatkojen ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa jäteyhtiön jätekuljetuksiin tai jäteastioiden tyhjennyksiin, vaan ainoastaan jäteasemien tai Kontiosuon jätekeskuksen toimintaan.

Jos Kontiosuon jätekeskus tai Puhaksen jäteasemia joudutaan sulkemaan sähkökatkon takia, Puhas tiedottaa asiasta jätekeskuksella tai -asemilla, Puhaksen nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Tilannetietoakin päivitetään Puhaksen nettisivuille, Puhas-sovellukseen sekä sosiaaliseen mediaan.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.