Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjoismainen kirjallisuusviikko pääkirjastolla 11.–17. marraskuuta

Pohjoismainen kirjallisuusviikko pääkirjastolla 11.–17. marraskuuta

Joensuun pääkirjastolla vietetään Pohjoismaista kirjallisuusviikkoa jälleen 11.–17. marraskuuta. Vuoden 2019 teemana tapahtumalla on Pohjolan pidot.

Maanantaina 11.11. kello 18 Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin jäsenet lukevat pääkirjaston Taiteiden aukiolla ääneen tanskalaiskirjailija Karen Blixenin novellia Babetten pidot. Luvassa on myös tanskankielinen katkelma teoksesta.

Torstaina 14.11. kello 18 pääkirjaston Muikku-salissa nähdään Babetten pitojen elokuvaversio, Gabriel Axielin ohjaama Ranskalainen illallinen (tansk. Babettes gæstebud).

Elokuva oli ensimmäinen Blixenin teoksesta Tanskassa tehty elokuvasovitus ja se voitti parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon vuonna 1987.

Elokuva on tanskankielinen ja siinä on tekstitys englanniksi.

Näytöksen mahdollistavat Walhalla ry ja Tanskan suurlähetystö ja se järjestetään yhteistyössä Joensuun Pohjola-Nordenin ja Pohjois-Karjalan alueellisen elokuvayhdistyksen kanssa.

Lisäksi kirjallisuusviikon aikana pääkirjaston lainausosastolla on esillä Pohjolan pidot -teeman innoittamia poimintoja kirjaston kokoelmista.

Pohjoismainen kirjallisuusviikko on Norden-yhdistysten liiton projekti, jonka tavoitteena on edistää lukemista ja pohjoismaista kirjallisuutta Pohjolassa ja sen lähialueilla. Se on koonnut yhteen tuhansia lapsia, nuoria ja aikuisia ympäri Pohjolan ja Baltian jo yli 20 vuoden ajan.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.