Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjoiskatu 15:n asemakaavamuutos nostaisi rakennusoikeutta ja lopettaisi läpiajon Koulukadulle

Pohjoiskatu 15:n asemakaavamuutos nostaisi rakennusoikeutta ja lopettaisi läpiajon Koulukadulle

Nyt käynnistyvällä asemakaavan muutoksella on tarkoitus nostaa rakennusoikeutta ja kerroslukua nykyisestä ja mahdollistaa 5-6 kerroksisen asuinkerrostalon rakentaminen Koulukadun ja Pohjoiskadun risteyksessä olevalle tontille. Paikalla sijaitseva vuonna 1953 rakennettu asuntorakennus puretaan sen huonon kunnon vuoksi. Kaavamuutosta on hakenut Asunto Oy Pohjois-Kota ja Lujatalo Oy.

Samassa yhteydessä on tarkoitus katkaista ajoyhteys Koulukadulta länteen Pohjoiskadulle. Ratkaisu on osa 2. kaupunginosan (Koulukadun, Rauhankadun, Torikadun ja Yläsatamakadun välinen alue )  liikenteen yleissuunnitelmassa, joka perustuu keskustan liikennesuunnitelmaan (2012). Ajoyhteyden katkaisun tavoitteena on varmistaa autoliikenteen, kävelyn ja pyöräilyn sujuvuus ja turvallisuus ja rauhoittaa keskustan asuntoalueita läpiajoliikenteeltä.

Kaavahankkeen ensimmäisessä vaiheessa osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 24.1.–18.2.2019. Yleisötilaisuus järjestetään maanantaina 4.2.2019 klo 18.00 alkaen Carelicumin auditoriossa (Torikatu 21 C).

Kaavaluonnos tulee nähtäville alustavasti loppukeväällä 2019. Kaupunginvaltuuston päätettäväksi kaavaehdotus tullee loppuvuodesta 2019. Rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2020. Rahoitusvaraus Koulukadun peruskorjaukselle välillä Sairaalakatu–Rauhankatu, mihin Pohjoiskadun katkaisu kuuluu, on kaupungin investointiohjelmassa arvioitu vuodelle 2023.

Kaikissa edellä kuvatuissa vaiheissa osallisilla on mahdollisuus lausua mielipiteensä asiasta. Mielipiteet ja ehdotusvaiheessa muistutukset toimitetaan kaupunkirakennepalvelujen kaavoitukseen, osoite Muuntamontie 5, 80100 Joensuu tai sähköpostitse osoitteeseen kaavoitus@joensuu.fi

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.