Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan pelastuslaitos: Uusivuosi on iloinen asia, ilman tulitteitakin

Uusivuosi on iloinen asia, ilman tulitteitakin

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos muistuttaa rakettien ampujia ilotulitteiden turvallisesta käytöstä. Joensuun keskustan ja Kauppatorin alueella on tänäkin uutenavuotena ilotulitekielto. Raketteja ei saa ampua Siltakadun ja Koskikadun välisellä aluella taidemuseolta joen rantaan saakka sekä Taitokorttelin ja Pohjoisen rantapuiston alueella. Joensuun keskusta on tiiviisti asuttua aluetta ja ilotulitteiden käyttäminen torin alueella nostaa henkilövahinkojen ja muiden onnettomuuksien riskejä merkittävästi.

Ilotulitteiden käyttäminen on sallittua (pois lukien Kauppatorin alue) ilman pelastuslaitokselle tehtävää kirjallista ilmoitusta 31.12.2021 klo 18 ja 1.1.2022 klo 2 välisenä aikana. Muuna aikana ilotulitteiden käyttöön tarvitaan lupa. Lupa haetaan pelastuslaitokselta seitsemää vuorokautta ennen h-hetkeä ja se maksaa 65,25 euroa.

Jos päädyt paukuttelemaan maaseudun rauhassa, on kohteliasta ilmoittaa siitä naapureille. Ilotulitteiden ampumiseen tarvitaan myös maanomistajan lupa. Eli, jos menet lähipellolle, kysy ensin pellon omistajalta lupa. Lisäksi muista yleinen varovaisuus, turvaväleistä huolehtiminen ja suojalasien käyttäminen. Myös vaatetukseen on hyvä kiinnittää huomiota, keinokuituvaatteet syttyvät herkästi.  

Ilotulitteen ampuja:

- On täysi-ikäinen ja selvin päin.
- Käyttää suojalaseja.
- Ohjeistaa katsojia pysymään riittävän kaukana ja neuvoo heitäkin käyttämään suojalaseja.
- Lukee käyttöohjeet ja noudattaa niitä.
- Ei muuntele tai yhdistele ilotulitteita.
- Ei ammu ilotulitteita kädestä, parvekkeelta tai toisia päin.
- Ottaa huomioon sääolosuhteet esim. tuulen.
- Älä koske toimimattomaan ilotulitteeseen ainakaan 10 minuuttiin. Älä yritä ampua uudestaan. Palauta ostopaikkaan uuden vuoden jälkeen.
- Ottaa huomioon muut ihmiset ja eläimet – kaikki eivät pidä paukkeesta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.