Sisältöjulkaisija

angle-left Pielisjoen koulu muuttaa Karsikosta Sirkkalaan syyslukukaudesta 2019 alkaen

Pielisjoen koulu muuttaa Karsikosta Sirkkalaan syyslukukaudesta 2019 alkaen

Pielisjoen koulu aloittaa uuden lukuvuoden Sirkkalassa, osoite on Sirkkalantie 12. Hyvinvointilautakunta päätti 26.9.2018, että Pielisjoen koulu siirtyy Karsikosta Sirkkalaan syksyllä 2019.

Taustalla siirrolle on Pielisjoen koululla keväällä 2018 tehdyt kuntotutkimukset, joiden perusteella Pielisjoen koulun korjausaste olisi noussut niin korkeaksi, ettei tiloja olisi voitu käyttää korjausten aikana koulutoimintaan ja toisaalta korjauskustannukset olisivat olleet mittavat.

Sirkkalan rakennus on entinen ammattikorkeakoulu. Tiloissa on tehty kevään ja kesän aikana muutostöitä, jotta tilat soveltuvat yläkouluopetukseen. Muutostyöt ovat hieman jäljessä aikataulusta. Hankkeen aikataulu oli jo alkutilanteessa erittäin haasteellinen, mutta Pielisjoen koulun muutamien tilojen sisäilmaongelmien takia hanketta ryhdyttiin toteuttamaan kiireellisellä aikataululla. Yhtenä hyvänä esimerkkinä muutostöiden laajuuden kasvuun on muun muassa paloilmoitinlaitteiston uusiminen. Vanhan laitteiston tekninen käyttöikä oli täyttymässä ja järjestelmässä ei ollut laajennusmahdollisuutta. Näistä syistä laitteisto päätettiin uusia.

– Kiireaikataulusta huolimatta hankkeen tavoitteena on toteuttaa turvalliset ja toimivat opetus- ja työtilat koululla eikä tavoitteista ole haluttu tinkiä, kertoo rakennuttaja Antti Turunen Joensuun kaupungin Tilakeskuksesta.

Yläkoulun tilojen korjaus- ja muutostyöt Sirkkalassa valmistuvat vaiheittain elo–lokakuun aikana. Lukuvuoden alkuun saadaan käyttöön noin puolet Sirkkalaan saneeratuista yläkoulun tiloista. Lisäksi tukeudutaan osin vanhaan kiinteistöön Karsikossa Pappilantiellä ja sisäliikuntatilojen osalta koulun ulkopuolisiin tiloihin. Musiikin opetustilat valmistuvat vuoden vaihteeseen 2020 mennessä.

Samassa Sirkkalan kiinteistössä toimii myös Karsikon alakoulu. Karsikon alakoululaisille on hankesuunnittelussa uudet tilat Pohjolankadulle vanhan Karsikon alakoulurakennuksen tontille. Hankesuunnitelma on tulossa kaupunginvaltuuston käsittelyyn syksyn aikana.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.