Sisältöjulkaisija

angle-left Peliviikolla Vaara-kirjastoissa Minecraftia, pakopelejä ja paljon muuta

Peliviikolla Vaara-kirjastoissa Minecraftia, pakopelejä ja paljon muuta

Kansallista Peliviikkoa vietetään jälleen 8.11.2021 alkaen ja Vaara-kirjastoissa on runsas kattaus pelaamiseen liittyviä tapahtumia. Tapahtumiin pääsee osallistumaan sekä paikan päällä että kotisohvalta etätapahtumien kautta. Ohjelmassa on esimerkiksi pakopelejä, Minecraft-live sekä erilaisia peli-iltoja.

Itä-Suomen yhteinen Minecraft-live Youtubessa torstaina 11.11. kello17–19

Supersuositun Minecraftin maailmaan hypätään kaksituntisessa livelähetyksessä, jossa pelataan, askarrellaan, kisataan tietokilpailussa ja kuullaan tuoreimmat Minecraft-kirjavinkit. Livessä viihtyvät sekä Minecraftin konkarit että ensikertalaiset: Idän Peliviikko – Minecraft-live

Livelähetystä pääsee katsomaan myös monissa kirjastoissa, kuten Nurmeksessa, Joensuun pääkirjastolla, Ylämyllyllä ja Nepenmäellä.

Joensuussa peli-illat sekä alakoululaisille että nuorille

Joensuun pääkirjastolla on alakoululaisten peli-ilta maanantaina 8.11. kello 17–19. Viideltä laitetaan käyntiin Maagisten kivien jahti, jossa pääsee suunnittelemaan oman pelihahmon ja keräämään sille maagiset kivet omaan taikapussukkaan. Jahti sopii askartelusta ja seikkailusta kiinnostuneille!  Lisäksi peli-illassa pääsee osallistumaan tietokilpailuun ja kokeilemaan pikavuoroilla uutta pelikuutiota.

Nuorten peli-illan tapahtumat ovat Whisperillä ja Pohjois-Karjalan museossa keskiviikkona 10.11. kello 16 alkaen. Museolla pelataan ”Pako Draculan linnasta”-pakopeliä kello 16, 17 ja 18. Kauhuteemaiseen peliin ja museoon on vapaa pääsy. Whisperillä on non stop -pelimeininkiä koko illan: luvassa on Haaste challenge -pelikisa, cosplay-tekemistä ja tietovisailua.

Ylämyllyn ja Nurmeksen uusissa kirjastoissa monipuolista toimintaa

Ylämyllyn uudessa kirjastossa pelataan pakopeliä keskiviikkona ja perjantaina on luvassa lautapelilanit. Lisäksi koko viikon maanantaista perjantaihin pelataan PS4-konsolilla iltapäivisin. Nurmeksen Peliviikolla tapahtumia riittää jokaiselle arkipäivälle. Kirjastojen lisäksi pelitapahtumia on esimerkiksi nuorisotiloilla ja Hyvärilässä. Nuorten Kulmalla pelataan pakopeliä, kirjastolla on oma peli-iltansa alakoululaisille ja lisäksi pääsee kokeilemaan esimerkiksi bingoa ja shakkia.

Lisäksi Peliviikon ajan on käynnissä erilaisia pelikisoja verkossa sekä Vaara-kirjastojen Instagramissa.

Vaara-kirjastojen kaikki Peliviikon tapahtumat näet täältä: Katso kaikki Peliviikon tapahtumat

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.