Sisältöjulkaisija

angle-left Pajakadulle jäädytetään luistelukenttä lopputalven ajaksi

Pajakadulle jäädytetään luistelukenttä lopputalven ajaksi

Pajakadun kentän jäädytys aloitetaan perjantaina 5.2.2021. Luistelukuntoon kenttä saadaan sääolosuhteista riippuen noin viikon kuluessa. Pajakadun kenttä korvaa Pohjolankadun varrella olleen Karsikon koulun kentän, joka jäi uuden Karsikon koulun rakennustyömaan alle. Pajakadun kentälle tuodaan katos ja maalit, mutta valoja siellä ei ole. Kentän ylläpitotiedot viedään muiden luistelukenttien kanssa samaan seurantajärjestelmään (ks. www.joensuu.fi/luistelukentat).

Niinivaara-Karsikko -alueen kouluverkko on kokenut viime vuosina huomattavia muutoksia, kun sekä Pielisjoen että Karsikon koulun oppilaat ovat siirtyneet Sirkkalaan. Sirkkalaan koulutyön keskittyminen tulee vaikuttamaan myös alueen talviliikunnan olosuhteita koskeviin ratkaisuihin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tässä vaiheessa päätös Pajakadun jäädyttämisestä on tehty koskemaan kevättä 2021 ja jatkoa koskevat ratkaisut tehdään myöhemmin.

Pajakadun kentän jäädyttämisen mahdollisti Kaupunginhallituksen liikuntapalveluille myöntämä (KH 2.1.2021 § 52) 100 000 € lisämääräraha. Lisämääräraha myönnettiin Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan esityksestä ja se on tarkoitettu ulkoliikuntapaikkojen talvikunnossapidon lisätoimenpiteisiin keväälle 2021. Määrärahapäätöksen taustalla on koronatilanteesta aiheutuvat rajoitukset, jotka ovat lisänneet ulkoliikuntapaikkojen käyttöä.

Lisätietoa:

Timo Heinonen
Liikuntajohtaja
p. 050 365 4922
timo.heinonen@joensuu.fi

 

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.