Sisältöjulkaisija

angle-left Päiväkoti Hukanpesälle Vuoden kasvatuskentän sovittelija 2020 -palkinto

Päiväkoti Hukanpesälle Vuoden kasvatuskentän sovittelija 2020 -palkinto

Joensuulaisen Päiväkoti Hukanpesän henkilökunta on palkittu Vuoden kasvatuskentän sovittelija 2020 -palkinnolla. Palkinto jaetaan koulujen tai päiväkotien sovittelutoiminnan edistämisen, aktiivisena sovittelijana toimimisen tai yleisen sovittelutoiminnan tukemisen ansiosta.

Palkinnon myöntää Suomen Sovittelufoorumin VERSO-ohjelma ja palkinto jaettiin valtakunnallisen Rönsy-seminaarin yhteydessä 19. marraskuuta.

– Hukanpesässä jokaisella lapsella on mahdollisuus tulla nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi arjen konfliktitilanteissa sekä halutessaan mahdollisuus harjoitella sovittelua aikuisen tukemana. Lapset saatellaan leikin keinoin sovittelun ja konfliktien ratkaisun äärelle, jotta taitoja osattaisiin tarvittaessa hyödyntää, kun oikea konfliktitilanne arjessa kohdataan, Suomen Sovittelufoorumi ry. sanoo palkitsemisen perusteluissa.

Päiväkoti Hukanpesän johtaja Pia Väänänen sanoo palkinnon olleen iloinen yllätys koko työyhteisölle.

– On hienoa, että tämä pitkäjänteinen työ on nähty tärkeänä. Erityisesti meitä on ilahduttanut vanhemmilta saatu palaute siitä, että lapset ovat osanneet sovitella kotonakin sisarusten kanssa syntyneitä erimielisyyksiä, kertoo Väänänen.

Hukanpesän arjessa sovitellaan ristiriitoja lasten kanssa MiniVerso-vertaissovittelumallin mukaan. Syyttelystä ja syyllisten etsimisestä harjoitellaan pois. Sen sijaan sovittelussa osapuolet kohtaavat ja miettivät yhdessä, mitä voitaisiin tehdä, jottei mielipahaa aiheuttanut tilanne toistu.

MiniVerso-vertaissovittelumenetelmä on varhaiskasvatukselle kehitetty sovittelumalli, jonka avulla lasten riitatilanteita voidaan ratkoa koulutetun henkilökunnan jäsenen tukemana. Malli on käytössä Joensuun kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä.

Suomen Sovittelufoorumi on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tukee kaikkien sovittelun osa-alueiden toimintaa Suomessa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.