Sisältöjulkaisija

angle-left Osallisuus- ja vetovoimalautakunta vieraili Tuupovaarassa

Osallisuus- ja vetovoimalautakunta vieraili Tuupovaarassa

Joensuun kaupungin osallisuus- ja vetovoimalautakunta piti kesäkuun kokouksen Tuupovaaran Ullakolla 15.6. Kokouksen yhteydessä järjestettiin keskustelutilaisuus kutsuttujen asukasaktiivien ja lautakunnan jäsenten kesken.

Keskustelussa nousivat esiin Tuupovaaran asukkaiden huoli palveluiden harventumisesta ja katoamisesta pitäjän alueelta. Erityisesti puhututtivat hyvinvointialueen palvelut, pankkitoiminnat sekä Kelan ja verottajan neuvonta. Palveluiden puute kuormittaa myös Joensuun kaupungin Tuupovaaran palvelupistettä. Palvelupisteelle tullaan pyytämään apua erilaisten lomakkeiden täytössä ja hakemaan apua, johon työntekijöillä ei ole mahdollista vastata.

Keskustelussa korostettiin yhdistysten toimintarahoituksen tarvetta, jotta talkootyöhön perustuva toiminta ei tyrehtyisi. Tuupovaaran vetovoiman lisäämiseksi haluttiin helpottaa vapaa-ajan asuntojen muuttamista vakituisiksi asunnoiksi, jolloin kesäkuukausina pitäjällä asuvista saataisiin uusia tuupovaaralaisia.

Perheiden näkökulmasta toiveena oli päiväkodin varusteluiden parantaminen, erityisesti aurinkosuojien saaminen pihalle. Lisäksi toivottiin laajempia aukioloaikoja nuorisotilaan. Uuteen kouluun oltiin tyytyväisiä. Yksittäisenä toiveena kaupan lähistölle toivottiin julkista wc-tilaa.

- Tilaisuuden päätteeksi tuli kiitosta siitä, että lautakunnan jäsenet saapuivat paikan päälle Tuupovaaraan. On erittäin tärkeää, että asukkailla on mahdollisuus suoraan keskusteluun päättäjien kanssa, toteaa Joensuun kaupungin osallisuus- ja hyvinvointipäällikkö Heini Lehikoinen.

Osallisuus- ja vetovoimalautakunta piti viime vuonna kokouksen Kiihtelysvaaran pitäjällä ja seuraavaksi vuorossa on Enon pitäjä.