Sisältöjulkaisija

angle-left Opiskelija-asuntoa hakeville Joensuussa nopeampaa palvelua robotiikan avulla

Opiskelija-asuntoa hakeville Joensuussa nopeampaa palvelua robotiikan avulla

Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli ottaa vuoden alussa käyttöön ohjelmistorobotin. Robotti tekee opiskelija-asuntohakemusten rutiininomaisia käsittelyvaiheita, kuten hakijan luottotietojen tarkistamisen ja pisteytyksen.

– Robotti toimii 24/7, ja vapauttaa virkailijat rutiininomaisista, aikaa vievistä tehtävistä asiakaspalveluun. Se myös hoitaa työn yleisen tietosuoja-asetus GDPR:n vaatimuksia noudattaen, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Minna Lievonen Joensuun Ellistä.

Lievosen mukaan robotti tulee käsittelemään hakemuksia vuositasolla keskimäärin 1 500 kappaletta, mikä nopeuttaa hakemusten käsittelyä merkittävästi.

Ohjelmistorobotin on kehittänyt paikallinen ohjelmistoalan yritys GenreTech Oy yhdessä Meidän IT ja talous Oy:n kanssa.

GenreTech Oy:n toimitusjohtaja Jyri Pulkkinen ja Meidän IT ja talous Oy:n ICT-arkkitehti Markku Naumanen kertovat ohjelmistorobottien käyttävän tietojärjestelmiä kuten ihmiskäyttäjätkin. Ohjelmistorobotiikkaa hyödyntämällä prosessit nopeutuvat, laatu paranee, kustannukset laskevat ja henkilöstön resurssit vapautuvat muihin, monipuolisimpiin tehtäviin. Ellin käyttöön ottama robotti käyttää prosessin aikana useampaa ohjelmistoa.

– Tämän kaltaisessa kehitystyössä kyse ei ole pelkästään automatisoinnista, vaan myös työnkulun sujuvoittamisesta Lean-periaatteiden mukaisesti, toteaa toimitusjohtaja Jarmo Ojalainen Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Ellistä.

Ohjelmistorobotiikalla (RPA, Robotic Process Automation) tarkoitetaan työprosessien automatisointia järjestelmässä tai eri järjestelmien välillä tähän tarkoitukseen laaditun tietokoneohjelman avulla. Ohjelmistorobotti jäljittelee ihmisen toimintaa käyttäessään sovelluksia. Se toimii joko avustajana ihmiselle tai itsenäisesti.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.