Sisältöjulkaisija

angle-left Nuorisotyön viikolla avoimet ovet Enon ja Uimaharjun nuorisotiloilla

Nuorisotyön viikolla avoimet ovet Enon ja Uimaharjun nuorisotiloilla

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään 9.–15. lokakuuta. Joensuun kaupungin nuorisopalvelut viettää viikkoa erilaisin tavoin niin livenä kuin sosiaalisessa mediassa tekemällä nostoja nuorisotyön arjesta.

Enon nuorisotilalla vietetään avoimien ovien iltaa keskiviikkona 11.10. kello 17.30–20. Tällöin kaikenikäisillä nuorisotyöstä kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua nuorisotilaan, sen toimintoihin sekä tavata ohjaajia. Uimaharjun nuorisotilalla vastaava avoimien iltaa järjestetään perjantaina 13.10. kello 15–18. Nuorisotila on myös auki pidennetysti 7.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille kello 22 saakka.

Hammaslahden nuorisotilalla järjestetään nuorten ilta maanantaina 9.10. ja keskiviikkona 11.10. kello 16–20. Reijolan nuorisotilalla on nuorten ilta keskiviikkona 11.10. ja torstaina 12.10. kello 14–20. Nuorten illat ovat suunnattu 7.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Torstaina 12.10. on puolestaan yläkoululaisten Kehukioski Pyhäselän koululla kello 10.45–12.

Nepenmäen koulun oppilaat saavat nuorisotyön viikon kunniaksi maksuttomasti kupin kuumaa oppilaskunnan kioskista maanantaista torstaihin.

Nuorisotyön viikon tavoitteena on nostaa esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä.

— Haluamme tehdä nuorisotyön ammattilaisten monipuolisia työtehtäviä näkyviksi, sillä nuorisotyöstä muodostunut mielikuva on usein varsin kapea. Nuorisotyötä pidetään helppona duunina, jota kuka vaan osaisi tehdä. Näin ei kuitenkaan ole, vakuuttaa Joensuun vastaava nuoriso-ohjaaja Jenny Kolehmainen.

— Monen mielikuvaan saattavat vaikuttaa käsitykset oman nuoruuden aikaisesta nuorisotyöstä. Viimeisessä kahdessakymmenessä vuodessa nuorisotyö on ammatillistunut hirvittävää vauhtia, ja nuorten kanssa työskentelevät nuoriso-ohjaajat ovat oman alansa koulutettuja kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisia. Nuorisotyön tärkeys on korostunut viimeistään koronan sekä Ukrainan sodan luomien epävarmojen aikojen keskellä. Nuoret tarvitsevat läsnä olevia turvallisia aikuisia, joilla on aikaa kohtaamiseen sekä kohtaamispaikkoja, jotka mahdollistavat yhdessäolon muiden kanssa, Kolehmainen jatkaa.