Sisältöjulkaisija

angle-left Nepenmäen kirjastosta Joensuun kantakaupungin ensimmäinen omatoimikirjasto

Nepenmäen kirjastosta Joensuun kantakaupungin ensimmäinen omatoimikirjasto

Nepenmäen kirjasto on aloittanut ensimmäisenä Joensuun kantakaupungin alueella toimivana omatoimikirjastona. Nepenmäen kirjastossa voi jatkossa asioida arkisin 9–21 ja viikonloppuna sekä pyhinä 7–21. Asiakaspalvelua kirjastossa on tarjolla entiseen tapaan.

Nepenmäen, tammikuussa omatoimikirjastona aloittaneen Outokummun ja pian omatoimena aloittavan Kontiolahden kirjaston myötä jo puolet Joensuun seutukirjaston 18 toimipisteessä toimii myös omatoimikirjastona.

Joensuun kirjastoista omatoimikirjastoja ovat Enon, Heinävaaran, Nepenmäen, Pyhäselän (Hammaslahti), Reijolan ja Uimaharjun kirjastot.

Omatoimi ei tarkoita asiakaspalvelun loppumista, vaan omatoimimahdollisuus on lisäys kirjaston palveluihin. Omatoimiajalla voi käyttää kirjaston tiloja, noutaa varauksia sekä käyttää lainaus- ja palautusautomaatteja. Omatoimikirjastossa voi asioida vuoden jokaisena päivänä, Pohjois-Karjalan Vaara-kirjastoissa pääsääntöisesti 7–21 välisenä aikana.  

Kaikki omatoimisopimuksen tekevät asiakkaat perehdytetään omatoimikirjaston käyttöön ja turvallisuusohjeisiin. Omatoimikirjastoissa on lisäksi turvallisuuden vuoksi kameravalvonta ja ohjeet erilaisia häiriötilanteita ajatellen. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan mukaansa sopimusta tehdessä. Omatoimisopimuksen voi tehdä vain omatoimikirjastona toimivissa kirjastoissa. Sopimus täytyy tehdä kirjaston asiakaspalveluaikana ja jokainen omatoimikirjastoa käyttävä asiakas tarvitsee oman sopimuksen. Yhteen kirjastoon omatoimisopimuksen tehnyt asiakas voi käyttää kaikkia Vaara-kirjastojen omatoimikirjastoja samalla sopimuksella. Valmisteilla on myös erillinen sopimus omatoimiaikana järjestettäviä tapahtumia varten.

Omatoimimahdollisuuden lisäksi monet kirjastot tarjoavat itsepalveluaikaa, jolloin kirjaston henkilökunta on paikalla, mutta asiakaspalvelu ei ole auki.

Itsepalveluajalla kirjastoon pääsevät kaikki, mutta omatoimiajalla asioimiseen tarvitsee aina sopimuksen.

Nepenmäen kirjaston asiakaspalvelu on toistaiseksi avoinna ma, ke, pe 9–16 sekä ti ja to 13–19. Tiistaisin ja torstaisin 9–13 on itsepalveluaikaa. Omatoimiasiakkaat pääsevät kirjastoon arki-iltaisin klo 21 saakka ja viikonloppuisin klo 7–21 välisenä aikana.

Ajantasaiset tiedot kirjastojen aukioloajoista löytyvät Vaara-kirjastojen verkkosivuilta osoitteesta vaara.finna.fi. Verkkosivuilta löytyvät myös kirjastokohtaiset omatoimi- ja turvallisuusohjeet.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.