Sisältöjulkaisija

angle-left Webinaarisarjasta näkökulmia liiketoiminta- ja ympäristötavoitteiden yhdistämiseen yrityksissä

Webinaarisarjasta näkökulmia liiketoiminta- ja ympäristötavoitteiden yhdistämiseen yrityksissä

Joensuun kaupungin Ilmastokorttelit-hanke järjestää maaliskuussa kaikille avoimen vihreää yrittäjyyttä käsittelevän webinaarisarjan. Kolmiosainen webinaarisarja tarjoaa tietoa vihreän siirtymän tavoitteista ja rahoituksesta sekä käytännön ideoita liiketoiminta- ja ympäristötavoitteiden yhdistämiseen.

Webinaarisarjan avulla tuodaan konkretiaa yritysten ympäristötyöstä käytävään keskusteluun. Sekä Joensuun kaupungin että Pohjois-Karjalan maakunnan asettamien ilmastotavoitteiden saavuttamisessa yrityksillä on merkittävä rooli.

Mutta kuinka tavoitteet vihreän yrittäjyyden edistämisestä viedään käytäntöön? Mitä vihreä yritystoiminta itse asiassa tarkoittaa ja miksi yritysten näkökulmasta ilmasto- ja ympäristöteemoista kannattaa olla kiinnostunut? Miten vihreät tavoitteet voivat tukea yritysten halua menestyä, kasvaa ja olla edelläkävijä?

- Ympäristöasiat eivät ole vastakkaisia liiketoiminnan kehittämiselle, vaan ovat itse asiassa menestyksen moottori ja olennainen osa kilpailuetua. Luvassa on kattava katsaus vihreän siirtymän tavoitteisiin sekä aimo annos yritysmaailman konkretiaa ja käytännön vinkkejä ympäristötyöhön eri toimialoilla, sanoo Anne Raudaskoski webinaarisarjaa kaupungin kanssa toteuttavasta Ethica Oy:stä.

Webinaarisarjan ensimmäisellä kerralla vihreän siirtymän tavoitteita ja sen vaikutuksia yrityskenttään ovat taustoittamassa Juho Korpi ympäristöministeriöstä ja Sari Pitkänen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta. Toisella ja kolmannella webinaarikerralla kuullaan yritysten käytännön ympäristötyöstä eri toimialoilla.

Teollisuuden ja ruoantuotannon aloilta kokemuksiaan ovat jakamassa Abloy Oy, Viherkaste Oy ja Plasthill Oy. Palvelu-, kaupan- ja tapahtuma-aloilla tehdystä ympäristötyöstä ovat kertomassa huoneistohotelli Lietsu, Ilosaarirock ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa. Toimialakohtaisia keskusteluja alustaa ja fasilitoi kiertotalouden ja kestävän liiketoiminnan asiantuntijayritys Ethica Oy:n Anne Raudaskoski.

- Joensuulla on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä, ja yrityksillä on tärkeä rooli tämän tavoitteen saavuttamisessa. Kaupunki pyrkiikin omalta osaltaan tukemaan ilmastoystävällistä yrittäjyyttä Joensuussa. Toivomme webinaarisarjan tarjoavan uusia oivalluksia ympäristötyöhön erityisesti pkyrittäjille ja yrittäjyyttä harkitseville, ja samalla tietoa yritysten ympäristötyöstä kaikille aiheesta kiinnostuneille, kertoo Ilmastokortteleiden hankesuunnittelija Opri Orenius.

Webinaarit järjestetään keskiviikkona 17.3., tiistaina 23.3. sekä torstaina 25.3. Kaikki webinaarit alkavat klo 14. Osallistumislinkin saa täyttämättä ilmoittautumislomakkeen. Webinaarisarja on maksuton ja kaikille avoin. Webinaareissa on varattu aikaa myös yleisön kysymyksille.