Sisältöjulkaisija

angle-left Lentoliikennekilpailutuksen tulos on ratkennut – Joensuuhun lennot aloittaa Amapola Flyg AB

Lentoliikennekilpailutuksen tulos on ratkennut – Joensuuhun lennot aloittaa Amapola Flyg AB

Joensuun ja neljän muun paikkakunnan lentoliikenteen kilpailutus on ratkennut. EU:n laajuisen kilpailutuksen tuloksena Joensuu–Helsinki-reitille on valittu vuoden loppuun saakka operaattoriksi Amapola Flyg AB. Traficom tiedotti hankintaratkaisusta tänään 26. päivä maaliskuuta.

Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen on tyytyväinen siihen, että Joensuuhun lennot aloittavan lentoyhtiön nimi on nyt selvillä.

– Toivotamme Amapola Flyg AB:n lämpimästi tervetulleeksi Joensuuhun tekemään yhteistyötä kanssamme ja rakentamaan koronan jälkeisen ajan kansainvälistä saavutettavuutta, toteaa Karjalainen.

Joensuun strategiajohtaja Sami Laakkosen mukaan Joensuulla on ollut koko ajan toimiva vuorovaikutus Traficomin kanssa ja yhdessä on todettu, että vallitsevassa pandemiatilanteessa on järkevää seurata koronatilanteen ja rajoitustoimenpiteiden kehitystä lähiviikkoina ja sopeuttaa lentojen alkamisajankohta tarkoituksenmukaiseksi ja vastuulliseksi.

– Aloitusajankohdasta ja muista yksityiskohdista kerrotaan lisää heti, kun se on mahdollista, Laakkonen sanoo.

Maakuntajohtaja Markus Hirvosen mielestä operaattorin löytyminen Joensuuhun on tärkeä asia koko Pohjois-Karjalan elinvoimalle.

– Maakunta tekee yhteistyötä sekä Traficomin että Amapola Flyg AB kanssa parhaiden ratkaisujen löytymiseksi lentoliikenteeseen, tiivistää Hirvonen.

– Elinkeinoelämän kannalta ensisijaista on tulevien lentoyhteyksien aikataulujen palvelukyky jatkomatkustamista ajatellen ja työpäivän tehokkaan käytön mahdollistamiseksi pääkaupunkiseudulla. Järkevä lentojen aloitusajankohta pitää pystyä ajoittamaan oikein pandemiatilanteen helpottaessa, toteaa puolestaan toimitusjohtaja Matti Vuojärvi Pohjois-Karjalan kauppakamarilta.

Traficomin tiedote: www.traficom.fi/fi/ajankohtaista/viiden-maakuntakentan-lentoliikenteen-kilpailutuksen-ratkaisut-tehty

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.