Sisältöjulkaisija

angle-left Laulurinteelle rakennetaan hiihtolomaviikoille valaistu Talvimaailma – Joensuun kaupunki hakee yhteistyökumppaneita tuottamaan elämyspalveluita

Laulurinteelle rakennetaan hiihtolomaviikoille valaistu Talvimaailma – Joensuun kaupunki hakee yhteistyökumppaneita tuottamaan elämyspalveluita

Joensuun Laulurinteelle rakennetaan ensi talven hiihtolomaviikkojen 8–10 ajaksi palveluiltaan monipuolinen Talvimaailma. Kahden edellisen talven tapaan Laulurinteen alue valaistaan näyttävästi kokonaisuudessaan, jonka ympäristössä pääsee hiihtämään, kävelemään ja laskemaan mäkeä.

Ensi talvena tapahtuma on tarkoitus laajentaa Pohjois-Karjalan hiihtolomaviikon lisäksi kattamaan koko Suomen hiihtolomakausi. Samalla tapahtuman palvelu- ja elämystarjontaa kehitetään laajemmaksi – tapahtumassa halutaan tarjota uudenlaisia elämyksiä ja kokemuksia hiihtolomalaisille.

Joensuun kaupunki hakee matkailu- ja kulttuuripalveluiden tuottajia yhteistyökumppaneiksi Talvimaailman toteutukseen. Yhteistyökumppani ja palveluntuottaja voi olla yritys, yhdistys tai kolmannen sektorin toimija. Tapahtuman kohderyhmää ovat kotimaan matkailijat ja alueen paikalliset asukkaat. Tavoitteena on saada kolmen viikon aikana Talvimaailmaan 60 000 vierailijaa.

– Haaveissa on saada Laulurinteellä pyörimään vaikkapa suksivuokrausta, ruokapalveluita, elämysmajoitusta, esityksiä, ohjattua talviliikuntaa, avantosauna tai sellaisia elämyksiä, mitä meille itsellemme ei vielä juolahda mieleenkään, projektikoordinaattori Matti Moller ideoi.

Talvimaailman toteutukseen mukaan osallistuville toimijoille tarjotaan koulutusta muun muassa tuotteistamiseen ja markkinointiin. Tapahtuman valtakunnallinen markkinointi aloitetaan marraskuussa.

Kiinnostuneet toimijat voivat ilmoittautua 15.9.2022 mennessä osoitteessa:
https://link.webropol.com/s/talvimaailma

–Joensuu on jo hyvin tunnettu kesämatkailukaupunki. Nyt haetaan enemmän sisältöä ja askelia kohti ympärivuotista matkailua. Alueellamme on vahva matkailu- ja palvelujentuottajien kenttä, jonka kanssa yhteistyössä lähdemme nyt hakemaan uudenlaista otetta talvimatkailun kehittämiseen. Tiedossa on hyvää pöhinää ja ennakkoluulotonta elämysmatkailuun panostamista lumen ja valon äärelle, kertoo projektipäällikkö Mari Karjalainen

Joensuun talvimatkailua kehitetään Talvimatkailun ja tapahtumatuotantojen uusi kasvusuunta -hankkeessa, jota rahoitetaan osana Euroopan unionin covid-19- pandemian johdosta toteuttamia toimia.